Аксел Роуз на съд за сексуално насилие за случай от 1989 г.

OFFNews 23 ноември 2023 в 11:05 1036 0

Аксел Роуз

Снимка АП

Аксел Роуз

Бившият модел Шийла Кенеди съди фронтмена на Guns N' Roses Аксел Роуз за сексуално посегателство и побой, предаде Би Би Си.

Според нейния иск популярният рок музикант я е нападнал по време на бурна среща в хотелска стая в Ню Йорк през 1989 г.

Ищцата твърди, че Роуз я нападнал физически и това ѝ причинило диагностицирана с тревожност и депресия.

Кенеди иска обезщетение за умишлено причиняване на емоционален стрес и насилие, мотивирано от пола. Нейните адвокати са поискали съдебен процес със съдебни заседатели.

Искът е подаден във Върховния съд на Ню Йорк дни преди да изтече срокът на действие на закон, който позволява на оцелелите от сексуално насилие да подават искове срещу предполагаемите си нападатели, без значение кога е изтекъл първоначалният давностен срок.

В жалбата си Шийла Кенеди посочва, че е била 26-годишен модел за списание "Пентхаус", когато се е запознала с Роуз в нощен клуб в Ню Йорк в началото на 1989 г. Музикантът я насилил в хотелския си апартамент часове по-късно, твърди тя в иска.

Алън С. Гутман, адвокатът на Аксел Роуз, отхвърля обвиненията.

"Просто казано, този инцидент никога не се е случил", казва Гутман и добавя, че Роуз "не си спомня" да се е срещал с Шийла Кенеди.

В иска се посочва, че музикантът е поканил Кенеди и друг модел на парти с алкохол и наркотици в хотелския си апартамент. Въпреки че Кенеди твърди, че не е имала нищо против първоначалната среща, при която той я "притиснал до стената и я целунал", мнението ѝ за рок звездата се променило с напредването на нощта. Според иска младата жена е станала свидетел как Аксел Роуз е правил секс с друг модел по начин, който е бил "агресивен" и който "е изглеждал болезнен за модела".

След това в иска се твърди, че вокалистът на Guns N' Roses е нападнал физически Кенеди по време на яростен спор.

Твърди се, че той я хванал "за косата и я повлякъл през апартамента обратно към спалнята си". Кенеди твърди, че е кървяла и се е опитала да си тръгне, но Роуз я е задържал и е продължил да я насилва сексуално.

След нападението ищцата е претърпяла "емоционални, физически, психологически и финансови последици за цял живот" и е развила "симптоми, подобни на посттравматично стресово разстройство", когато е чувала музика на Guns N' Roses, се твърди в жалбата.

В миналото Аксел Роуз е бил обвиняван в насилие. Бившите му партньорки Ерин Евърли и Стефани Сиймор го обвиниха във физическо насилие през 1994 г. в интервю за списание "Пийпъл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки