Ако Русия ликвидира хората в Азовстал, преговори за мир няма да има

OFFNews 07 май 2022 в 09:29 11814 7

Евентуалното ликвидиране на украинските военни и цивилни граждани, които остават на територията на завода „Азовстал” в Мариупол, ще сложи край на всякакви дипломатически преговори за мир с Руската федерация. Това съобщиха от пресслужбата на президента Володимир Зеленски.

„Ако Русия убие хора, които могат да бъдат изведени по хуманитарни коридори, тогава няма какво да говорим с тях на дипломатическо ниво“, каза Зеленски по време на видеосреща на британския Кралски институт по международни отношения Чатъм Хаус.

По думите му в петък ,благодарение на усилията на Украйна, Международния комитет на Червения кръст и ООН, най-накрая успяха да намерят форма за евакуация на цивилни от блокирания завод „Азовстал”.

Президентът също така заяви, че Мариупол е разрушен до основи. Той нарече блокадата на града от руски нашественици „умишлена стъпка, проява на омраза и тероризъм”.

„За такава жестокост основна отговорност носи информационно-пропагандистката машина на Руската федерация и този проблем тепърва трябва да бъде решен. Те успяха да втълпят у хората такава омраза още преди началото на пълномащабната война. Те са правили това в продължение на много години“, отбеляза Зеленски.

В петък от „Азовстал” бяха изведени 50 души, днес операцията по евакуация продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

7

kokoten

07.05 2022 в 14:15

Вудокукличке,благодаря,че си отделил толкова много време да ме охарактеризираш,но ще ти кажа,че ти си абсолютно завършен идиот.....руснаците не са толкова тъпи и ако им се даде възможност ще седнат първи да преговарят и ако някой има съвсем малко ум при тези преговори те спокойно могат да бъдат натикани в ъгъла....те нито могат да устоят на парите и техниката която се налива от всички в Украйна,нито на санкцийте за които бодряшки рапортуват на народа ,че не им влияят.....руснаците са готови на почти всякакви условия за да спрат тази изначално излишна "военна операция" която априори беше замислена като разходка за пет дена....ако имаше поне малко ум щеше да знаеш,че всеки ден война е добре дошъл за Зеленски(той и за това ги дрънка такива и гони интересите на Украйна от преди ВСВ,да не мислиш,че паметниците на Бандера са заради това че,е бил производител на жито).Гаранти на мира като Китай,САЩ,Франция и др биха донатикали изродите в Москва още по-дълбоко в изолация и ако е рекъл Господ..

1037

6

PrinceOfDarkness

07.05 2022 в 12:52

Неразумнико терористите са кремъл наскоро заплашиха Лондон и Берлин и Варшава че ако не получат каквото поискат ще ги изпепелят с ядрени оръжия Русия е терористична държава и цялата тази война е един ортодоксален джихад срещу мирно население.

-5502

5

Разумен

07.05 2022 в 11:11

С терористи не трябва да се преговаря, а Азов са такива. Държат хората като заложници. Трябва да се започне международно раазследване за зверствата на Украйна върху военослужещи и цивилно население. Зеленски като Милошевич в съда, заедно с командирите му.

14048

4

voododoll

07.05 2022 в 10:43

Kokuten виждам че си полуидиот. Все пак има някакви наченки на мозък някъде там в дълбините на кратуната ти. Виждам че не разбираш грам от политика, дипломация и право.

Русия официално не е обявяваша война на Украйна
Русия не спазва никакви правила и закони за водене на война
Русия не спазва човешки права, уредени във Женевската конвенция
Русия нарушава дори собствените си обещания
Русия убива цивилни, и създава филтрационни лагери
Поддаването на техни искания ще е пагубно за световната дипломация и мира като цяло

Мир с Русия не може да има, защото той не би значел нищо нито в морален нито в юридически смисъл.

1037

3

PrinceOfDarkness

07.05 2022 в 10:38

Аз знам какво искам главата на Путин набучена на кол пред портите на Москва

6145

2

kokoten

07.05 2022 в 10:28

Maй не знаем какво искаме.....или сядайте да преговаряте или се бийте докрай....на война ,като на война,загиват хора....най-добре е да си седнете на гъзовете и да спрете да си мерите пишките....сложете край на тая гадост,и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война....покажете че сте разумни хора....

1037

1

PrinceOfDarkness

07.05 2022 в 10:25

Докато Путин е жив мир няма да има