Quantcast

Айфеловата кула светна в цветовете на белгийското знаме

OFFNews Последна промяна на 22 март 2016 в 21:30 4565 22

Айфеловата кула беше осветена в цветовете на белгийското знаме в знак на съпричастност след терористичните атаки в белгийската столица Брюксел, при които загинаха 34 души, а над 200 бяха ранени.

В черно, жълто и червено бяха оцветени още Бранденбургската врата в Берлин, сградата на съдебната палата в Лион, Франция и др. 

Президентът на Франция Франсоа Оланд и кметът на Париж Ан Идалго обявиха, че решението е взето, защото атентатът в Брюксел е нападение над „цяла Европа, нейните ценности, принципи и демокрация“. 

След атентатите в Белгия беше обявен тридневен национален траур. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2016 в 16:48

трола вика: "дръжте трола":)))) нищо ново!
..."послания", "съпричастност", "култура на европейците" кухи, кухи, кухи лафове. все едно зомбита - комсомолци са изпълзяли от някое болшевичо сборище!

23.03 2016 в 13:48

Чесън, съгласен съм с теб за страха. Именно срещу него са актовете на съпричастност, не само в интернет, но и на площадите и чрез монументите в градската среда. Така реагират обикновените хора, които обаче са граждани, такива в България има много малко.
Добре си направил усилие да ми отговориш по културен начин, но погледни останалите коментари и си отговори на въпроса това граждани ли са или платени плужеци. И трябва ли неплатени хора да им припяват на опорните точки.
Относно реакцията на европейските институции е хубаво да сме критични, но не и да изпадаме в анти-европейска истерия.

Последно ще ти кажа за чувството за безпомощност.

Чувство за безпомощност е да избереш бивш мафиот и охранител на диктатор за ПРЕМИЕР. Да избереш войнствен кагебист и да слугуваш под тоталитарен режим под юмрука на олигарси и паравоенни.
Безпомощен си, когато взимаш 20 лева, натоварват те на автобус и заминаваш да крещиш против НАТО и ЕС.
Безпомощен си, когато си извън времето.

23.03 2016 в 13:23

Не Арни. Не става върос за тролене или за болшевизъм(пази Боже), а за нетърпимост към неадекватните политики водени от ЕС. Ядът от чувството за безпомощност, резонно намира проявление при различни поводи.

Относно страха, само глупака не го е страх.
Какво казва Уикипедия: "Страхът е комплекс от негативни чувства, емоции и характерни поведенчески реакции у хората и животните, които се активират от обект, тълкуван като заплашителен. Страховете обикновено се формират на базата на предишен опит и по своята същност имат ЗАЩИТНА ФУНКЦИЯ".
Ако около теб гърмят бомби, трябва ли да активираш защитните поведенчески реакции, наречени СТРАХ или не?

Не всяка критика към ЕС е непременно от лоши чувства. Напротив.

23.03 2016 в 12:27

хаха, до момента 5 трола, тя и статията не е толкова популярна, явно се трудите по други адреси.

23.03 2016 в 12:23

Дразни ви, защото хората са единни, защото на площада в Брюксел има послания на всички европейски езици, защото европейците създават символи, имат активно гражданско общество.

Тези жестове на съпричастност не са насочени срещу тероризма, а срещу страха, който нормално обзема всеки човек.
Това да сравняваш символичното осветяване на Айфеловата кула с лампички на коледна елха е чист цинизъм, който е характерен за родния пенкилер.

Действията на европейските служби срещу тероризма се виждат ясно. Имената на атентаторите излязахо часове след трагедията.
В нашата територия, където уж се действа със здрава ръка, името на атентатора от Сарафово излезе след почти две години!

И не ми говорете за заспал народ и незабавни мерки, толкова сме далеч от организацията и културата на европейците, че такива като вас са обречени да живеят в тотален анахронизъм.

23.03 2016 в 12:14

Дърто, прав си както никога напоследък! Първия плюс да знаеш - аз съм ти го набил!
:))))
Скоро се прибирам в Родината. Домъчня ми за вас.

По същество полковника и цитираното от него мнение на коментар 5 в същината на протеста срещу това безсмислие. Няма какво повече да се каже...

Само искам да попитам "евроинтегрираният", "стожерът на атлантически и европейски ценности" бай не знам кой си, келеш 5-то качество събиран в петък след втора смяна от майка му със супената лъжица от чипровския килим в хола докато комшията хърка пиянски на фотьойла: "Можеш ли сега, веднагически, ей тук на момента да ми кажеш/изречеш/напишеш поне една "европейска" или "евро-атлантическа" ценност, която останалият свят не познава?"
Барем една. Става ли?

23.03 2016 в 11:33

Еми прав е полковника.
Допълвам, че чисто от "маркетингова" гледна точка, въздействието на подобни арт активитети върху публиката е силно само първия път. На фона на почти ежеседмичното случване на терористични актове силата отслабва. Добавете и усещането за нищонеправене от страна на чиновниците призвани да организират превантивните мероприятия, всяка показност дори и в състраданието по-скоро дразни, от колкото да помага... народа остава с впечатлението, че единствената мярка за борба с тероризма са светлинните инсталации. Вероятно никой нямаше да обели дума против тях, ако работата по превенция на тероризма даваше видим резултат.

23.03 2016 в 10:52

@Арни, СЪПРИЧАСТИЕТО, ПРОТЕСТИТЕ, ПОЧИТАНЕТО НА ЖЕРТВИТЕ...за тях не е необходимо нито хепънинги, нито пърформънси, нито изтъркани пошльотини които са обидни. Писах на един отпадък по долу...как така Айфеловата кула ще "светне в черно" това е пошльотона и кич! Превръщане на скръбта във фестивал! прочее това е съвсем "мюсулманска традиция". Необходимими са ЕФИКАСНИ РЕШИТЕЛНИ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ! ТОВА Е ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ!
и един тук "Алооо №5" съвсем точно(!) го е написал! Браво! !..."Има повече смисъл айфеловата кула днес да угасне, защото днес угаснаха близо 40 живота. На погребение виждали ли сте гробове осветени в коледни лампички? Аз не. Това не е отдаване на почит, това е подигравка със животите на невинни хора... Това светлинно шоу ви хипнотизира и вие сте в дълбок сън, неспособни да се изправите очи в очи с истинския проблем.

Въобще, вникнали,ли сте в смисъла на казаното от №5????

23.03 2016 в 10:23

Ебати критиките от няколко платени плужека.
Откровено платени тролове.
Докато има подобни рубладжии в България винаги ще имаме и КОНТРА-протест, и контра-ПОЧИТАНЕ на жертви, и КОНТРА-съпричастност...

И никога няма да имаме гражданско общество като това в Западна Европа.

Дори не можете да си представите колко незряло е масовото мислене в България....


23.03 2016 в 10:13

@Бай Нане Ганкин путков миризливов №11 тъп тЪпире, естествено че не си ми равен, защото си лайно! Отпадък! По кафяви курища сиренясали пъпчиви си пада майка ти - и по наследство и ти, говно миризливо! Освен че не можеш да четеш, не можеш и да пишеш. Единствено удоволствие от писането ти получават тези които те четат, и виждат че си на границата на припадъка, епилептично лайно. За бой не ми говори, защото ебани курви като теб само от сиренясал кур в устата разбират, шибана маясълеста пачавро! Ебах ти тъпоумната комунистическа идиотка! Нито чете, нито пише, Ганка, че и се пеняви. Пукни курво болшевишка! Еба си идиотката, въобще четеш ли храчко болшевишка, преди да пишеш:)))