Аятолах Хаменеи за ракетните удари по САЩ: Бяха зашлевени, но не е достатъчно

OFFNews 08 януари 2020 в 11:51 4848 3

Снимка EPA

"Те бяха зашлевени миналата нощ, но такива военни действия не са достатъчни" - пише днес върховният водач на Иран Сеид Али Хосейни Хаменеи, след като тази нощ Иран изстреля повече от дузина ракети по две американски бази в Ирак в отговор на убийството на ген. Касем Сюлеймани, разпоредено от американския президент Доналд Тръмп и извършено с дрон на 3 януари на летището в Багдад, Ирак.

"Корупционното присъствие на САЩ в региона на Западна Азия трябва да бъде спряно #сурово отмъщение" - гласи следващо съобщение на Върховния аятолах Хаменеи.

"САЩ причиниха война, разделение, размирици, разрушение и унищожаване на инфраструктура в този регион. Разбира се, те правят това навсякъде по света. Този регион няма да приеме американско присъствие. Правителствата, избрани от народите, няма да приемат присъствието на САЩ" - допълва той.

Иранският водач определя като "много добри" решенията на иранския парламент да обяви Пентагона за терористична организация и за изгонване на американските граждани от страната.

"Бог желае, Той ще им даде успех и ще им помогне да завършат този път успешно" - пише още върховният водач на Иран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6136

3

WOW

08.01 2020 в 13:05

Стискайте палци всички ракетни удари да са такива. Молите много са внимавали да няма жертви ха ха

9233

2

Чочко Пипков

08.01 2020 в 12:16

"САЩ причиниха война, разделение, размирици, разрушение и унищожаване на инфраструктура в този регион. Разбира се, те правят това навсякъде по света."

Абсолютно вярно за съжаление

4000

1

One Direction

08.01 2020 в 11:53

Ужас, колко още гадости ще се случат и колко невинни хора ще пострадат?!