Агентите от Сикрет сървис на сух режим

OFFNews 28 април 2012 в 10:23 3311 0

Сикрет сървис с нови правила за агентите. Снимка: БГНЕС
Сикрет сървис с нови правила за агентите. Снимка: БГНЕС

Американската служба Сикрет сървис, която се грижи за сигурността на президента на САЩ, затегна правилата за поведение на служителите си след скандала с колумбийските проститутки, предаде АП.

На агентите вече ще е забранено да консумират алкохол в по-големи количества, да посещават съмнителни заведения по време на мисия или да водят чужденци в хотелските си стаи. Новите правила са разписани в меморандум. Ограничения ще действат не само през работно време, но и когато са в почивка по време на служебни командировки. Забранява им се да употребяват алкохол десет часа преди работа.

Скандалът, станал повод за новите строгите ограничания, избухна в средата на април по време на посещение на американския президент Барак Обама в Колумбия за участие в среща на върха на Организацията на американските държави. Появиха се публикации, че в продължение на няколко дни преди пристигането му агентите на Сикрет сървис са пиянствали и са водили в хотела си местни проститутки. В резултат, осем служители на службата бяха уволнени, а един ще бъде лишен от достъп до секретни документи.

Пентагонът започна собствено разследване, в резултата на което се оказа, че 12 военнослужещи също са ползвали услугите на колумбийски проститутки. Те също бяха наказани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови