Администрацията на Путин потушава протест на роднини на мобилизирани с пари

OFFNews 22 ноември 2023 в 14:06 2339 2

рубли

Снимка Архив

Да запушим устите на роднините с пари.

Администрацията на руския президент е посъветвала регионалните власти да "потушат с пари" протестите на роднините на мобилизирани военнослужещи, които настояват за връщането им от фронта, съобщава Verstka, позовавайки се на свои източници.

В Кремъл са сигурни, че "съпругите чакат банковите карти със заплатата от войната, а не съпрузите си".

"Ако не е възможно да се решат всички проблеми, да се изплати на всички максималната сума пари. <...> В същото време е необходимо недоволните да се разделят колкото се може повече по частни въпроси - някои имат нужда от съпруг, други от пари, трети просто да бъдат изслушани", описва препоръките на Кремъл един от източниците.

АП смята, че недоволството на роднините на мобилизираните е един от основните проблеми на президентската предизборна кампания.

През последните седмици роднините на мобилизирани се опитаха да проведат митинги в няколко руски региона. В повечето случаи властите им отказаха; в Новосибирск разрешиха "закрит митинг". В Москва властите отказаха провеждането на митинг на 25 октомври, като се позоваха на епидемиологичната обстановка. Ден преди това организаторите оспориха това решение в съда. Роднини на мобилизирани подадоха молба за провеждане на концерт на 16 декември на площад "Театрална", посветен на Деня на майката.

На 7 ноември около 30 души провеждоха пикет в центъра на Москва, който продължава пет минути. По същото време там се проведе митинг на КПРФ, посветен на годишнината от революцията през 1917 г.

В Кемеровска област и Красноярския край участници в чатове за връщане на мобилизирани хора получиха заплахи от органите на реда, съобщи "Важни истории".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

22.11 2023 в 17:17

"В Кремъл са сигурни, че "съпругите чакат банковите карти със заплатата от войната, а не съпрузите си"

1. Гнусен морал.

2. Печатницата е лесна, печата повече.

-529

1

6екеr4о

22.11 2023 в 15:34

Кочина, ма много смрадлива...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика