Абсолвенти от ФСБ си устроиха шествие с джипове (видео)

OFFNews 04 юли 2016 в 21:17 14026 14

Абсолвенти от академията на Федерална служба за сигурност в Русия си устроиха зрелищно шествие с джипове по улиците на Москва. 

Випускниците на службата, която обучава офицери за спецслужбите и е наследник на Висшата школа на КГБ, преминаха по улиците на руската столица с над 30 джипа Mercedes Gelandewagen.

Малко след това в интернет беше публикувано професионално заснето видео, в края на което има и групова снимка на абсолвентите. Това пък беше последвано от публикуването на пълния списък на участниците в шествието. 

След като историята се разчу, един от бившите началници на висшето учебно заведение призова всички участници да бъдат уволнени и преследвани за измяна към родината.

Участниците в шествието казват, че са се движели компактно и не са нарушавали правилата за движение. 

"Всичко е напълно нормално. Ако карахме бели волги, сигурно щяха да ни похвалят. Не виждам нищо неадекватно в преминаването на кортеж без нарушаване на правилника за движение по пътищата", разказва мъж, представил се като Всеволод.

Според генерала от ФСБ Александър Михайлов обаче с шествието са нарушени основни правила и то е предателство. 

"Винаги сме обучавали служителите в органите за сигурност на скромност и конспирация, а тук са нарушени основни постулати. Това е предателство към интересите на службата – да публикуваш снимки на другарите си, които може да работят в разузнаването, и така да ги "осветиш" още в началото на кариерата им", каза той пред московско радио.

"Какво ни показва това, че от академията на Федералната служба за сигурност излизат безотговорни и безразсъдни офицери, които повече приличат на бандити от 90-те години", написаха руски блогъри.

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, обяви, че Кремъл няма да коментира информацията за шествието на младите разузнавачи, тъй като това е работа на висшето училище. 

По-късно от академията на Федерална служба за сигурност обявиха, че са започнали разследване по случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

14

XR4

05.07 2016 в 22:18

"...Интересно, защо против "системата за гласуване" роптаят само нискорейтингови аутсайдери?..."

Ганьо,едни хора е трябвало през първите ти седем години да ти обяснят , че е изключително нагло и просташко да се намесваш в разговор на двама души , ОСОБЕНО когато НЕ те питат и НЕ се интересуват от мнението ти! Явно не са ти го обяснили.

11827

11

Victor Dachev

05.07 2016 в 10:21

Всъщност чеченците се движат така и с G-класи. Мутрите през 90-те все пак бяха по-сдържани и скромни и караха предимно S-класи по 3-5.
Иначе да, интересно харакири на професионалната кариера по повод завършването. Доста показателно за ценностите, нравите, акъла и мотивацията в страна където неправилно паркиралия депутат налита на бой на полицейския офицер който му е направил забележка (без да забележи ч ее кола на депутат, т.е. паша някакъв).

20374

10

Стринка Минка

05.07 2016 в 10:08

Хубава група си беше ФСБ и това е.

14847

9

БирникЪ

05.07 2016 в 09:32

Какво толкова ви учудва ? Всички са едни и същи, т.е. маскари !
У нашата евроатлантическа България, абсолвентите от Симеоново не стреляха ли на околовръстното ? Какво се възмущавате ? Полицаи, като полицаи.

13214

5

XR4

05.07 2016 в 00:30

Йончев,или си оправи системата за гласуване или изобщо я премахни!
 
X

Да помогнем на украинските деца!