А Русия злорадства колко е калпава американската избирателна система

Юлиуш Висожински 06 ноември 2020 в 12:56 7256 3

Американската избирателна система е "архаична" и има "очевидни недостатъци". Надяваме се, че в САЩ няма да се стигне до "масови безредици", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Бих искал да отбележа, че в условията на приблизително равенство между съперниците за президентския пост проличаха очевидните недостатъци на американската избирателна система, на които многократно са обръщали внимание международни наблюдатели, включително и Службата за демократични институции и права на човека на ОССЕ, както и признати експерти в тази област. Това отчасти се дължи на архаичния характер на съответното законодателство и липсата на регулация в него на редица ключови моменти, коментира Захарова.

Въпреки това се надяваме, че съществуващите в Съединените щати правни механизми ще дадат възможност, в пълно съответствие с американската конституция, да се определи бъдещият държавен глава, а най-важното е да се избегне избухването на масови безредици в страната. В същото време бих искала да подчертая, че изборът на държавен глава е изключително право на американските граждани, които заслужават гласовете им да бъдат правилно преброени, заяви още говорителката на руското външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

07.11 2020 в 09:02

Тя не е архаична. Тя е специално направена за манипулация на вота.

3025

1

georgi1234

06.11 2020 в 13:08

Маша големи бутове е направила :)