99-годишният принц Филип е претърпял операция на сърцето

OFFNews Последна промяна на 04 март 2021 в 15:05 3550 0

Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, се възстановява след успешна сърдечна процедура, съобщи БТА, като цитира изявление на Бъкингамския дворец.

Херцогът на Единбург бил подложен на интервенцията в лондонската болница "Сейнт Бартоломю" и ще остане там за лечение, почивка и възстановяване.

Принц Филип, който е на 99 години, постъпи в лондонската частна болница "Крал Едуард Седми" на 16 февруари и бе лекуван за инфекция, за която бе съобщено, че не е свързана с Ковид-19. В понеделник той бе преместен в специализираната кардиологична болница "Сейнт Бартоломю".

Кралица Елизабет Втора и принц Филип бяха ваксинирани срещу Ковид-19 през януари. Херцогът на Единбург има сърдечни проблеми от години. През 2011 г. той бе закаран по спешност с хеликоптер в болница заради болки в гърдите и бе лекуван за блокирана коронарна артерия.

От пролетта на миналата година заради пандемията кралицата и съпругът ѝ са в двореца Уиндзор извън Лондон. Принц Филип се оттегли от публични ангажименти през 2017 г.

Дворецът подготвя тържества по повод стотния рожден ден на херцога на Единбург на 10 юни тази година, ако ограниченията заради пандемията ги позволяват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови