95-годишен италианец, който живее от 68 г. във Великобритания, сега ще трябва да го докаже

Друг 101-годишен чужденец в кралството бил призован от властите да доведе родителите си, за да кандидатстват за статут от негово име: в системата им се водел на 1 годинка

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2020 в 13:11 7878 0

95-годишен италианец, който живее във Великобритания от 68 години, ще трябва да докаже това. Искането е отправило вътрешното министерство на страната, а залогът е оставането на господина в страната след Брекзит. През последните 32 години той получавал пенсия на Острова, но това се оказало недостатъчно убедително за властите.

Антонио Финели идва във Великобритания през 1952 г., когато откликва на молба за имигрантски труд в помощ на възстановяването на страната след края на Втората световна война. В знак на благодарност бил посрещнат с авансово едноседмично възнаграждение и сандвич, но близо 70 години по-късно е принуден да осигури 80 страници с банкови извлечения, за да докаже правото си да остане във Великобритания. От него били поискани доказателства, че е пребивавал в страната в продължение на пет последователни години към момента на напускането на ЕС. Уви, вътрешното министерство казва, че не разполага с никакви данни за човека.

Случаят на Финели е вторият подобен куриозен само за последната седмица.

Друг възрастен гражданин бе задължен да попълни комплект документи, за да остане в кралството след юни 2021 г. От 101-годишният Джовани Палмиеро властите поискали да доведе родителите си, които да кандидатстват от негово име пред министерството, тъй като според системата им той е детенце на 1 годинка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови