92-годишна американка застреля сина си, за да не я прати в старчески дом

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2018 в 15:38 10860 1

92-годишна американка застреля сина си, защото искал да я прати в старчески дом. 

На Анна Мае Блесинг е повдигнато обвинение за убийството. 

"Ти отне живота ми, затова аз отнемам твоя", казала възрастната жена, когато била изведена от дома си в Аризона, в който живеела със 72-годишния си син и приятелката му. 

Жената казала на полицията, че смятала след убийството да се самоубие. 

Убийството станало на 2 юли. Синът на Анна настоявал тя да отиде в старчески дом, защото е станало много трудно да се живее с нея. 

Жената скрила два пистолета в джобовете на халата си, преди да отиде в спалнята на сина си, обясняват от полицията, цитирани от Би Би Си. 

По време на последвалия спор тя извадила един от пистолетите, купен през 70-те години на миналия век, и застреляла сина си. 

След това жената насочила пистолета към 57-годишната му приятелка, която успяла да вземе пистолета и го хвърлила в ъгъла на стаята. 

Тогава 92-годишната Анна извадила втория пистолет и опитала да застреля с него по-младата жена, но тя успяла да го изблъска от ръцете на Блесинг, избягала и се обадила в полицията.

Полицаите открили Анна в стаята ѝ, а тя им казала, че "трябва да я приспят" за извършеното от нея.

Възрастната жена е обвинена в убийство, нападение и отвличане, като определената от органите на реда гаранция за излизане от ареста е 500 000 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови