91 души достигна броят на загиналите при земетресението в Индонезия (обновена)

OFFNews 06 август 2018 в 08:03 2871 0

91 души достигна броят на загиналите при земетресението в Индонезия

Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече е 91 души. Спасители търсят оцелели под рухналите сгради, а туристите масово напускат острова, съобщава БТА.

Рано тази сутрин спасители подновиха издирването на оцелели след развалините на остров Ломбок, ударен от мощно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер. Земетресението повреди хиляди постройки и вероятно броят на жертвите ще расте. Повечето от загиналите са в северната и западната част на острова, далеч от любимите на туристите места. Въпреки това, гостите на Ломбок масово напускат. Около 900 туристи и чужденци са започнали да се изтеглят.

За съжаление, това бе първото ни посещение в Индонезия и мисля, че ще бъде последното за моето семейство. Бяхме тук и при първото земетресение и така и не се успокоихме. Имаше нещо във въздуха, което не беше нормално и беше плашещо, разказва френска туристка.

Вчерашното земетресение удари точно седмица след като по-лек трус предизвика смъртта на 16 души на остров Ломбок. Вчерашния трус е бил усетен и на съседния остров Бали. Издаденото предупреждение за цунами е предизвикало паника и хората са се втурнали да търсят безопасно място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови