80% от служителите на Туитър са уволнени или напуснали след идването на Мъск

OFFNews 21 януари 2023 в 08:28 4237 1

Илон Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск, собственик на Туитър

Около 80 % от служителите на американската компания Туитър, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илон Мъск, съобщи телевизия Си Ен Би Си.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. Отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Tуитър намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията.

Преди два дни "Бизнес инсайдър", позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Tуитър набират скорост въпреки уверенията на собственика за обратното. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици.

Мъск планира да закрие много от международните офиси на Tуитър, както и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. Преди Мъск да поеме Tуитър, компанията е имала около 7500 щатни служители.

Наблюдатели коментират, че това е поредната компания от технологичната индустрия, която прави големи съкращения на персонала.

По-рано от "Алфабет", компанията майка на "Гугъл", заявиха, че се налага да съкратят около 12 000 служители. Съобщението бе направено само 2 дни, след като "Майкрософт" обяви, че планира да освободи от работа 10 000 служители. От "Амазон" преди това заявиха съкращаването на 18 000 човека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови