80 души пострадаха при срутване на покрив в лондонски театър

Николаос Цитиридис 20 декември 2013 в 10:37 1620 0

80 души пострадаха при срутване на покрив в лондонски театър
80 души пострадаха при срутване на покрив в лондонски театър

Най-малко 88 души са пострадали, 7 от които сериозно, при частичното срутване на тавана на пълна зала на лондонски театър в разгара на Коледния сезон.

Всички ранени са евакуирани. Няма загинали. 81 от пострадалите са в състояние да вървят и са си тръгнали, след като са получили медицинска помощ на място.

Общо около 720 човека, сред които много семейства, са присъствали снощи на изключително популярната постановка “Странна случка с куче през нощта” в театър “Аполо” на булевард “Шафтсбъри” в емблематичен театрален район в централния квартал на Лондон Уест Енд. Старинната зала е била построена през 1901 г. и е на четири нива.

Според очевидци таванът на театъра просто се е срутил по време на представлението. Хората от публиката изпаднали в паника, след като разбрали, че това не е част от спектакъла. Официални представители заявиха, че е твърде рано за заключения около причините за срутване. Няма обаче доказателства, че става дума за криминален акт. Старинната зала на четири нива е построена през 1901 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови