7 жертви на наводненията във Великобритания

OFFNews 03 януари 2014 в 16:08 2066 0

Огромна вълна на южното британско крайбрежие

Снимка Дейли мейл

Огромна вълна на южното британско крайбрежие

Общо 7 души са загинали до момента в продължаващите втора седмица наводнения във Великобритания, предизвикани от проливни дъждове.

Това показват последните данни на полицията в кралството, предадоха британските медии.

В Югозападна Англия се удавиха мъж и жена, след като буен поток вода ги завлякъл в открито море. Друг жител на южната част на страната е паднал в придошла река и е обявен за безследно изчезнал.

Огромни приливи и чудовищни океански вълни с височина над 9 метра удариха югозападната част на страната и Уелс, наводнявайки големи области, разрушавайки пътища.

Най-лошо пострадаха областите Южен Уелс и Северен Девън, които бяха заляти от съответно 10.4 метрови и 9.7 метрови вълни.

Жителите на районите с ниска надморска височина бяха предупредени да напуснат родните си места, тъй като се очаква атлантическата буря да надвие голяма част от британската система от съоръжения за защита от наводнения. Част от домовете в гр. Нюпорт, Южен Уелс бяха евакуирани вчера.

В момента в почти 350 района на Великобритания е обявена опасност от наводнения. Ситуацията се усложнява от бурните ветрове, които на много места достигат скорост от 120 км в час.

Заради урагана без електричество остават хиляди домакинства. В автомобилния и жп трафик цари хаос.

Засега лошото време не се отразява на работата на главните летища в страната, включително на лондонското Хийтроу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!