6 деца от мормонско семейство са убити от наркокартел в Мексико

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2019 в 18:21 4076 0

Най-малко девет граждани на САЩ, сред които шест деца, са застреляни при жестока атака в Северно Мексико, зад която се предполага, че стои наркокартел.

Жертвите са общо девет - три жени и шест деца. Две от децата са на възраст под една година. Всички те са от семейство Лебарън, което е част от откъсната мормонска общност, заселила се в Мексико преди няколко десетилетия.

Жертвите пътували в автомобилен конвой. Мексиканският министър на сигурността заяви, че семейството вероятно е убито по погрешка, след като нападателите са си помислили, че конвоят е част от противников наркокартел и са открили стрелба по колите.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа тази сутрин в Туитър, че "сега е моментът Мексико, с подкрепата на САЩ, да започне война с наркокартелите и да ги изтрие от лицето на земята".

След публикацията на Тръмп мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че ще разговаря с държавния глава на САЩ, тъй като не приема, че Мексико се нуждае от чужда помощ за подобни случаи.

Андрес Мануел Лопес Обрадор обаче има готовност да работи с ФБР - при определени обстоятелства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови