53-годишен руснак се отрови с течност за чистачки

OFFNEWS 29 декември 2016 в 16:06 12315 3

Жител на Пензенска област почина в нощта на 29 декември заради отравяне с течност за чистачки, съобщи РИА Новости, която цитира пресслужбата на РУ на МВР в града.

Полицията е разбрала за случая от лекари в болницата на 20-хилядния град Нижний Ломов, където по спешност заради натравяне с неизвестно вещество е постъпил 53-годишният мъж. Въпреки усилията на токсиколозите, 40 минути по-късно той починал. По думите на вдовицата му, на 27 декември той пил течност за чистачки, на следващия ден шампнаско и парфюмирана тоалетна вода. Полицията съобщава, че във връзка с трагичния инцидент събраните материали са предадени на Следствения комитет.

През декември ръководството на страната постави на правителството задача да промени качеството на култура на пиене, заяви вице-премиерът Александър Хлопонин, отговарящ за сферата на търговията с алкохолна продукция. „Днес ние пием прекалено много твърд алкохол. Трябва да започнем да пием вино, което по градус е по-слабо и много по-добро по вкус и качество от твърдите спиртни напитки”, заяви висшият чиновник пред РИА Новости.

Това изказване бе направено на фона на твърдите мерки, които правителството предприе във връзка с масовото отравяне с лосион за вана от марката "Боярышник" в 500-хилядния Иркутск, в резултат на което починаха 77 души. Натровените започнаха да постъпват в иркутските болници на 17 декември. Регионалното поделение на Министерството на здравеопазването откри, че причина за отравянето е метанолът в лосиона, на чиито етикет е бил изписан етилов спирт. В областта бе въведен режим на Извънредно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

3

кикимора

29.12 2016 в 18:55

През декември ръководството на страната постави на правителството задача да промени качеството на култура на пиене

..културата на пиене, товарищ е следствие от общата култура и сама по себе си не може да бъде променена.

29217

2

Лопе де Вега

29.12 2016 в 18:13

Ще променят културата на пиене на ватенките? Като държавна политика? Сигурно ще ги карат да купуват само вино и ще забранят антифриза, терпентиновата боя за обувки... да не изброявам, че няма да ми стигне цялата нощ. Абе тези хора правят самогон от стари ботуши, вие ебавате ли се? А и виното може да се подправи малко с метилов спирт, нали? Знаете ли какво се техните "крепленные вина"? А бормотуха знаете ли какво е?

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews