50 убити при сражения в Източна Украйна, хиляди са напуснали домовете си

OFFNews 03 юни 2014 в 18:37 2608 20

Снимка РИА Новости

50 убити при сражения в Източна Украйна, хиляди са напуснали домовете си

Повече от 50 проруски активисти са убити в рамките на антитерористичната акция в Източна Украйна само през вчерашния ден, съобщи РИА Новости.

Сред украинските военни също има загинали, допълват медиите, без да посочват конкретен брой.

Военните са влезли в редица градове, сред които Славянск, Луганск и Красний Лиман. Боевете в тези градове продължават.

Според бунтовниците край Семьоновка днес е бил свален хеликоптер Ми-24. Украинските военни обаче опровергаха тази информация.

Армията започна артилерийски обстрел в Славянск. Колона военна техника е достигнала до центъра на града. Голямо количество техника е разположено и по пътя за Харков и Днепропетровск.

Около 40% от жителите на града са напуснали домовете си и търсят убежище извън районите, в които се водят боеве.

В Луганск се засилва охраната на пограничните пунктове, след като граничарите бяха нападнати в понеделник от проруски активисти.

В същото време стана ясно, че около 15 000 души са напуснали домовете си в районите на сраженията в Донецк. По-рано кметът на града заяви, че евакуация на жителите не е възможна.

Повече от 300 бунтовници са били убити само в Донецка област в рамките на антитерористичната акция в Източна Украйна, съобщи главният прокурор на Украйна Олег Махницкий.

Главният прокурор съобщи и за още 181 загинали, 59 от които военнослужещи, а 293 души са били ранени от началото на антитерористичната акция.

Близо 4000 украинци са поискали убежище в Русия, съобщи директорът на Федералната миграционна служба на Русия Константин Ромодановски.

Ромодановски обаче не уточни колко от молбите за получаване на статут бежанец и за временно убежище са били удовлетворени.

Русия поиска от ООН създаването на хуманитарни коридори в Източна Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!