50 000 души евакуирани заради пожари в Израел

OFFNews 24 ноември 2016 в 18:08 4770 5

Снимка Twitter

Около 50 000 души са евакуирани в Израел заради продължаващите вече три дни пожари, съобщи Би Би Си. 

Заради сухото и горещо време и вятъра пламъците се разпространиха до град Хайфа и принудиха властите да затворят магистрала, свързваща Йерусалим и Тел Авив. 

За момента няма данни за загинали при пожарите. Според Спешна помощ съобщиха за около 35 души, които са под наблюдение заради обгазяване.

Според AFP пламъците са достигнали 10 метра височина. Властите съобщават и за блокирани в Хайфа.

Израелски министър обяви, че половината от пожарите "очевидно са умишлено запалени". Полицията обаче засега се въздържа от толкова категорични изявления. 

Все пак четирима души са арестувани заради пожар в района на Йерусалим. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

24.11 2016 в 19:58

17 големи огнища горят в момента. До неделя не се очаква промяна на времето. Вече е ясно, че повечето пожари са подпалени умишлено. Гнусната арабска сган пее и танцува. В интернет подстрекават местните изроди да палят навсякъде, където могат. Сред народа на Израел все повече се чуват гласове да бъдат убивани на местопрестъплението подпалвачите. Аз съм ЗА!

Поздрав!

29217

2

Лопе де Вега

24.11 2016 в 19:35

Хайфа гори. На планината Кармел, сред прекрасни иглолистни гори има няколо квартала, вече евакуирани. В центъра на страната, в района на Модиин бушува огромен пожар. Близо до градчето, в което живее дъщеря ми, са хванати хлапета, носещи запалителни материали. Това е близо до Лод. Край Ирушалаим гори! Влажността на въздуха е 10%, скоростта на вятъра - до 80 км/час. Пожарникарите не могат да насмогнат. Противопожарни самолети от Италия, Кипър, Хърватска и вероятно от Албания гасят, но през нощта не летят.

Вече е ясно, че повечето пожари са подпалени умишлено. Това са умерени носители на мирната религия. Жалко, че няма кой да ги избие до крак. Един да не остане жив.

Засега това е накратко.