45-годишна жена мистериозно изчезна. Експертите не са се изправяли пред толкова странен случай

OFFNews 07 февруари 2023 в 14:26 12748 4

Бюли

Снимка Бюлетин на полицията

Никола Бюли

Полицията в Ланкшир, Великобритания, е изправена пред изключително необичаен случай на изчезнала жена - 45-годишната Никола Бюли. Експерт по издирването й казва, че за 20 г. работа не е виждал подобно нещо.

За последно жената е била видяна да разхожда кучето си край река Уайър в Сейнт Майкълс на Уайър в Ланкшир преди 11 дни. Телефонът й е намерен на пейка до водния басейн. От тогава следите й се губят. 

Ръководителят на екипа от водолази, които претърсват реката, Питър Фолдинг, заяви, че ще бъде прегледан още един участък близо до мястото на изчезването й.

"Това е толкова странно. Обикновено, когато е занимаваме с жертва на удавяне, тя е там, където е навлязла във водата. Очаквахме да открием Никола във водата точно пред пейката. Тя нямаше да се е помръднала, най-много на 2-3 метра. Толкова е странно. През 20-те години, откакто се занимавам с това, работил съм по стотици случаи, но никога не съм се сблъсквал с нещо толкова необичайно", коментира Фолдинг пред Би Би Си.

Екипът от водолази от частната компания Specialist Group International (SGI), начело с Фолдинг, претърсва в понеделник "три или четири мили" от реката, докато се стъмни. Сега се съсредоточава върху "ключовата зона" около пейката, където е намерен джиесемът й. 

Експертът по криминалистика допълва, че дори и полицията е объркана. По думите му водолазите са щели да я открият още същия ден, ако е паднала на въпросното място. 

От полицията съобщиха, че наблюденията показват движението ѝ от училището, където е оставила двете си дъщери, по речната пътека и полето. И призоваха шофьорите или велосипедистите по Garstang Road да се свържат с тях.

"Можем да кажем с увереност, че при прегледа на видеонаблюдението Никола не е напускала полето в ключовите моменти през Роуънуотър, нито през самата самото място, нито през парчето земя отстрани. Със сигурност не се е връщала от полето по Allotment Lane или по пътеката в задната част на пъба Grapes към Garstang Road. Нашите разследвания сега се фокусират върху речната пътека, която води от нивите обратно към Garstang Road - затова се нуждаем от шофьори и велосипедисти, които са пътували по този път сутринта на 27 януари, да се свържат с нас", обясняват от полицията.

Униформените смятат, че жената може да е паднала в реката, но "остават отворени за други обяснения" и продължават да провеждат "огромен брой" проверки. Разговаряно е със свидетели, анализирани са разговорите на Никола от джиесема й и от смарт гривната й, претърсена е и изоставена къща от другата страна на реката, както и всички празни кравеферми в околността".

Бюли е закарала двете си дъщери, на 6 и 9 години, на училище и след това е излязла на обичайната си разходка с кучето край реката.

Телефонът ѝ, който все още бил свързан с обаждане от екипа за работата ѝ като ипотечен консултант, бил намерен на пейка на стръмния бряг на реката с изглед към водата, а на земята лежали кучешкият повод и каишка.

Партньорът на Никола Бюли Пол Ансел казва в публикувана от полицията позиция вчера следното: "Изминаха 10 дни, откакто Никола изчезна, а аз имам две малки момиченца, на които мама отчаяно им липсва и които се нуждаят от нея обратно. Това беше толкова тежък момент най-вече за момичетата, но също така и за мен и за цялото семейство и приятели на Никола, както и за обществеността, и искам да им благодаря за тяхната любов и подкрепа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

5

dolivo

08.02 2023 в 07:55

Прочети Virus of the Mind, за да разбереш защо новините на публична медийна компания , която се изхранва реклами или абонаменти са с такива пропорции

Накратко, ако не доставят необходимото на неврологията на читателя, читателя отива при конкуренцията

Твойта неврология, ореле, може друго да иска, но не си представителен за потребителската група. Чети нещо друго. То няма много...

1000

4

eagle

07.02 2023 в 20:30

И още нещо. TheSun, е може би най-клюкарският вестник в ЮК, но и в този си вид, е насочен към Читателя/Клиента/Потребителя/Данъкоплатеца! Нещо, което в нашите Медии го няма. И сутрин, докато си пия кафето, искам да чета за приятни неща, а не за Политика от която всички разбират, и не разбират. Интересуват ме Добрите Новини! покрай и лошите, които се продават повече. Но някой да се стреми да обърне тенденцията към Добри Новини? Не! За това и чета заглавията ви за 5 секунди, и се насочвам към Медии, които няма да ме натоварят още в 5 сутринта. Същото важи и за Сутрешните Блокове. Спрях да гледам Българска телевизия от август 2014. Оттогава съм много по-щастлив Човек в ежедневието си.

1000

3

eagle

07.02 2023 в 20:15

Ееее, Хората я издирват от 10 дни! Вие чак сега ли го прочетохте! Оставате назад от мейнстрийма, о и никой няма да ви обърне внимание на новината. https://www.thesun.co.uk/news/21306141/nicola-bulley-missing-police-update-open-mind/

22547

2

dolivo

07.02 2023 в 15:46

Едно време какво криминалисти имаше ехеее, пък сега, обикновени чудалковци, изумени, изненадани