400 лицеви опори без почивка и без вода: деца в болница след жестока тренировка в училище

OFFNews 18 януари 2023 в 12:39 33589 6

Осехотуе Окоджи

Снимка CBS

Осехотуе Окоджи

Близо 400 лицеви опори без почивка дори за вода поискал училищен треньор от ученици в гимназия в Тексас, които били в отбора по футбол. След жестоката тренировка изтощените деца имали нужда от медицинска помощ, разказва CBS. 

Родителите на малките футболисти са ужасени от начина, по който са третирали децата им.

Един от тях, лекарката Осехотуе Окоджи, споделя, че впоследствие синът ѝ е трябвало да отиде в болница. От болнична помощ е имал нужда не само той, а поне дузина играчи от гимназията „Рикуол Хийт“ в Хийт, Тексас, допълва тя.

Синът ѝ се прибрал от извънсезонната тренировка преди две седмици със силни болки. Не можел да вдигне ръцете си. Поставили му диагноза рабдомиолиза. Това е медицинско състояние, което включва разграждане на мускулната тъкан, което води до отделянето на вреден протеин в кръвта, казва тя, цитирана от Би Би Си. Момчето прекарало седмица в болницата, преди да се прибере у дома.

"Рабдомиолизата не пада просто от небето. Обикновено е от прекомерна употреба и не е често срещано явление", каза тя.

В писмо, разпратено до родителите и споделено в Twitter, директорът на гимназията Тод Брадфорд пише, че на 9 януари няколко родители са съобщили, че децата им се нуждаят от медицинска помощ, след като три дни преди това са били "задължени да изпълняват множество лицеви опори" по време на тренировка през януари.

Затова от училището – което се намира на около 40 км от Далас – наели независими разследващи и пуснали главния треньор Джон Харел в отпуск, докато очакват резултатите.

"Безопасността на учениците е основен приоритет за Rockwall ISD и ние ще продължим да предприемаме незабавни и подходящи мерки в интерес на нашите ученици, докато се справяме с тази ситуация", добавя Брадфорд.

Друг родител, Мария Авила, каза пред CBS, че синът ѝ е бил "много скован" и "не е можел да движи ръцете си" след тренировката. "За мен това е кошмар - толкова е разочароващо. Притеснява ме, защото това се отразява на психическото здраве на сина ми", обяснява тя.

Окоджи се надява всички замесени в инцидента в училището да бъдат подведени под отговорност. "Трябва да наблегнем на здравето, а не само да се фокусираме върху победата. Печелим ли на каква цена“, пита майката лекар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

18.01 2023 в 19:48

не е мускулна треска, като накъсаш микро влакна, и протеините на влакната ти отровят бъбреците

слушва се на кросфит много често, заради социалния натиск да направиш още 5 още 1 до отказ

опасно е за деца

865

5

Constanza

18.01 2023 в 15:20

Да, вероятно така е станало, но това според мен е откровено издевателство и не зная защо момчетата са се подчинили.

-1650

4

ob1

18.01 2023 в 14:40

Аз го разбирам така - правиш 73 примерно и се сгромолясваш просто щото не те държат мускулите повече. Лежиш, не ти дават да пиеш вода, сбираш сили, правиш още 52 и после пак и пак колкото пъти са нужни. Накрая с треперене си правиш 400-та опора и си тръгваш от тренировката.

865

3

Constanza

18.01 2023 в 14:36

Треньорът не е с всичкия си.

4642

2

ctef

18.01 2023 в 13:55

Естествено че е мускулна треска.
А 400 лицеви без почивка,или ги можеш, или не, и си до максималните си възможности. Няма как да някой да те принуди да ги направиш без почивка.

-1650

1

ob1

18.01 2023 в 13:33

wtf?!? Лапетата имали мускулна треска и това е страшен проблем :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!