40% одобрение за Байдън, най-ниското от началото на мандата му

OFFNews 19 октомври 2022 в 08:03 1414 0

Джо Байдън

Снимка Getty Images архив

Джо Байдън

Рейтингът на одобрение на американският президент Джо Байдън остава около най-ниското ниво от началото на мандата му. Това показват резултати от социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос в САЩ, проведено сред 1002 американски граждани, а сред тях 446 демократи и 353 републиканци, съобщава БТА.

Резултатите излизат три седмици преди междинните избори в САЩ.

На тази база в САЩ вече се прогнозира, че републиканците ще спечелят контрола върху Камарата на представителите на САЩ на 8 ноември, въпреки че според експерти демократите имат по-големи шансове да запазят Сената. Дори да контролират само Камарата на представителите, републиканците ще могат да спрат законодателната програма на Байдън.

Междувременно той обяви, че първият законопроект, който ще изпрати в Конгреса следващата година, ще бъде за защита на правото на аборт, предаде Асошиейтед прес. Новината бе разчетена от мнозина като опит за мобилизиране на избирателите на Демократическата партия преди междинните избори.

Проучванията обаче показват, че избирателите са много по-загрижени за икономиката, която при управлението на Байдън отбеляза най-високите нива на инфлация от 70-те и 80-те години на миналия век.

Малко вероятен сценарий е демократите едновременно да запазят мнозинството си в долната камара и да спечелят повече места в Сената, предвид сегашната политическа динамика, отбелязват АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!