Quantcast

4 години в затвор за шефа на френска компания за гръдни импланти

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 15:37 1788 2

Гръдни импланти

 

Четиригодишна присъда получи основателят на френската компания "Поли имплант протез" заради производството на дефектни гръдни импланти, продавани в целия свят, съобщава БНР.

Четири години лишаване от свобода за измами с качеството на продукция - тази присъда произнесе съдът на Марсилия за Жан-Клод Мас, 74-годишния основател на компанията "Поли имплант протез", от чиито дефектни импланти пострадаха хиляди жени по света. 1200 потърпевши бяха ищци по делото. 

Присъди от 18 месеца до 3 години получиха още четирима ръководители на вече ликвидираната фирма. В продължение на години тя е произвеждала протези със силикон за промишлени, а не за медицински цели. Съдът доказа, че измамата е носела на компанията около 1 милион евро годишно, като протезите са изнасяни в около 65 страни по света. Регистрирани са близо 7500 случая на скъсване на имплантите и около 3000 възпалителни реакции. Засега не е доказана връзката със заболявания от рак на някои пациентки. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2013 в 16:15

Дали е уместно да осъдим и тези, които възхваляваха пред младите(и най-вече тъпите) момичета, че това е еталон за красота? Чалга телевизиите, певиците, списанията Блясък, млясък и т.н.? Природата те е създавала хиляди и милиони години като най-съжършен организъм, а ти да се тъпчеш с протези, за да те приеме обществото като завършен(защото иначе си недовършен)?! Кой ще поиска отговорност от тези жалки манипулатори? Сега - какво е следващото - реклама на дрогите..заслушайте се в песните на Криско/Дриско, Килата и други официални наркомани, които въпреки грешките в текстовете никой не коригира ("с дебели портОфейли" - Криско)? После това ще е норма - ако не вземаш "хапове" си тъп .. Деградацията определено не е в полза на децата, някой прави пари от нея. Време е за мерки. Ако трябва - по-строга цензура. Ако са артисти ще измислят текстове и без да рекламират самоубийството на младите.

10.12 2013 в 16:08

Що така бе нали западните ценности бяха най-човечни.