34 ранени при протест в Мадрид (снимки)

Лъчезар Вълев 14 ноември 2012 в 14:30 2121 1

Над 34 души бяха ранени при сблъсъци в Мадрид по време на протест срещу мерките за икономии на испанското правителство. Снимка : ЕПА / БГНЕС
Над 34 души бяха ранени при сблъсъци в Мадрид по време на протест срещу мерките за икономии на испанското правителство. Снимка : ЕПА / БГНЕС

Поне 34 души са били ранени при сблъсъци между демонстранти и полицаи по време на провелия се днес протест в испанската столица Мадрид, предаде в. "Ел Паис".

Според информацията 18 от пострадалите са членове на силите за сигурност.

Демонстрацията започна рано тази сутрин и бе срещу предприетите строги икономии от премиера Мариано Рахой.

"Полицията се сблъска със стотици млади протестиращи, опитвайки се да ги разпръсне, за да не блокират главния булевард Гран Вия в Мадрид, съобщава "Франс прес".

Според испанските медии най-малко 62 души са били арестувани в различни части на страната.

В днешния ден демонстранти в много държави членки на ЕС ще организират серия от протести и стачки срещу нарастващата безработица и мерките за строги икономии. Очакват се стачки Гърция, Португалия и Италия, Белгия, Германия, Франция, Великобритания и др.

В Италия ще бъде организирана четиричасова национална стачка, към която се очаква да се присъединят и транспортните служители.

В Гърция това ще бъде третата голяма стачка в последните два месеца в момент, когато страната опитва да намали бюджетния си дефицит, за да отговори на изискванията на международните си кредитори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови