3-ма са загинали при взривяването на Кримския мост, движението възстановено

OFFNews 08 октомври 2022 в 16:54 7071 4

Щетите по Кримския мост

Снимка Руски следствен комитет

Щетите по Кримския мост

Трима души са загинали при взривяването на Кримския мост - построен от Владимир Путин след анексията на Крим основен сухопътен канал за снабдяване от руска към украинска територия.

По данни на руското следствие двама от  загиналите са пътували в кола близо до взривил се камион. 

"Телата на две жертви, мъж и жена, са извадени от водата и техните самоличности се установяват", съобщиха властите.

Разследването е открило и данни за шофьора и камиона. Той е регистриран в Краснодарския регион. Търси се адресът на шофьора, който е третата жертва.

Експлозията на моста стана рано тази сутрин, малко след 6 ч. местно време. Тя засегна сухопътната и ЖП връзката, минаващи през моста. Видеокадри от мястото показаха мощен взрив, чиито пламъци обхващат моста и вагони с петрол. Според руското следствие взривът е предизвикан от същия камион. Местните власти обвиниха Украйна за експлозията. Киев не е поел отговорност.

Междувременно местните власти обявиха, че движението по сухопътната част е било възстановено частично. Коли и автобуси могат да минават след проверка. Камионите се пренасочват към близката фериботна връзка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

08.10 2022 в 21:17

Джони, не и се връзвай на тая! Написали са и какво да copy - paste и си вади копейки за папане. Тоя нещастник в камиона, пойде нахуй без грам вина. Като гледам какви арести са започнали кацапите в оркистан, хич няма да се изненадам ако в следващите дни се изпострелят сами. Моста си го взривиха ФСБ, както направиха лани в Грозни. Немат фантазия и се повтарят, щото са тъпи!

2073

3

Johnny B Goode

08.10 2022 в 20:51

Значи да нападнеш една суверенна държава и да искаш да прилапаш 15% от територията и е "специална операция", а да се защищаваш е "държавен тероризъм"?

Егати катилите сте това руските тролове.

345

1

Джендо Джедев

08.10 2022 в 18:22

Идеално! Тъкмо да могат да се изнесат останалите рашняци от Крим. Че почна да им пари под трътките, усетиха и те какво е да те бомбят.