28 дни карантина за австралийските олимпийци

OFFNews 11 август 2021 в 13:54 1677 0

Снимка Pixabay

Австралийският олимпийски комитет определи решението на правителството на Южна Австралия за допълнителна 14-дневна карантина за завръщащите се от Токио спортисти като "жестоко", предава Ройтерс.

Според разпоредбите всички спортисти се поставят под 14-дневна карантина след пристигането си в страната, като в допълнение се предвиждат още 14 дни изолация при влизане в Южна Австралия.

Така на част от всички 500 австралийски спортисти ще им се наложи да са под карантина почти месец. Към момента 16 спортисти са под карантина в Сидни, а други 56 пътуват към Южна Австралия.

Австралийският олимпийски комитет (АОК) е поискал това изискване на отпадне, но предложението е било отхвърлено. Причината - Делта вариантът на коронавируса.

"Поради високия риск от Делта варианта на коронавируса, всеки, който влиза в Южна Австралия, трябва да остане под 14-дневна карантина", се казва в изявление на здравните власти.

Изпълнителният директор на АОК Мат Карол коментира, че "докато другите страни празнуват при завръщането на своите спортисти, ние се отнасяме с нашите жестоко".

"Те са наказани, че гордо представляват страната си с медали от Олимпийските игри", допълва Карол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови