25 загинали на корабче край калифорнийския бряг, 9 се издирват

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2019 в 10:17 1795 0

Снимка Pixabay

Бреговата охрана в американския щат Калифорния съобщи, че до момента са намерени телата на 25 души, загинали в среднощния пожар на увеселителното корабче "Консепшън" край остров Санта Крус, на 145 км северозападно от Лос Анджелис, предаде БТА. Още 9 души се издирват.

20 тела са извадени, а още пет са локализирани на малка дълбочина на морското дъно, но изваждането им засега е невъзможно поради небезопасните условия под кораба, който е нестабилен след вчерашния пожар. Съдът е в преобърнато положение в плитки води и силните течения го движат насам-натам, уточни говорителят на бреговата охрана. "Трябва да се подготвим за най-лошия изход от продължаващото издирване", добави той на свиканата снощи спешна пресконференция за медиите в Санта Барбара.

На борда на кораба, регистриран в пристанището на Санта Барбара, при потеглянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 любители на подводно гмуркане и риболов, както и 5 души екипаж. След внезапно избухналия пожар съдът е потънал само на 18 метра от брега на острова. Петимата членове на екипажа, намиращи се на горната палуба, успели да скочат във водата и били спасени от преминаващ наблизо друг съд. Те имат леки наранявания. Тъй като пожарът е избухнал в 3 ч. през нощта местно време, останалите са били в спалните помещения под палубата и не са успели да реагират.

23-метровата яхта е построена през 1981 г. По време на фаталния круиз тя направила няколко спирки за гмуркания край брега на остров Санта Крус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови