200 болни с COVID-19 чакат да бъдат приети в болница в Армения

Рътс на заболелите в Молдова и Азербайджан

OFFNews 06 юни 2020 в 21:36 4650 2

Около 200 болни от Ковид-19 в Армения чакат да бъдат приети в болница, съобщава БТА. В страната, чиято здравна система е претоварена, двама души вече са починали от новия коронавирус заболяване, тъй като за тях не е имало място в реанимация, съобщи премиерът Никол Пашинян, цитиран от ТАСС.

Агенцията също така предаде за рекорден брой нови заразени за едно денонощие в две други бивши съветски републики - Азербайджан и Молдова.

Арменският премиер обърна внимание, че на заседание националният щаб за борба с пандемията е бил близо до това да "въведе отново пълна карантина, но решихме, че това няма да спаси положението". По думите му Армения преживява сега "най-критичната ситуация" за цялата пандемия.

С 547 нови заразени през последното денонощие общият брой на случаите в страната е достигнал 12 364, сочат данни на министерството на здравеопазването. От тях са починали 190, а 7 са жертвите само за изминалите 24 часа. 3720 души вече са оздравели.

Азербайджан

В съседен Азербайджан бе поставен антирекорд по брой нови случаи на заразяване с коронавируса за едно денонощие, съобщи националният оперативен щаб към правителството за борба с епидемията, допълва БТА.

За изминалите 24 часа в страната са били регистрирани 379 нови заразени. Вчера броят им бе 338.

Потвърдените заразени с коронавируса в Азербайджан са общо 7239.

Двама души са починали в страната от коронавируса през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в Азербайджан е достигнал 84.

Във връзка със стабилното нарастване на броя на заразените с коронавируса в Азербайджан след началото на поетапното разхлабване на ограничителните мерки властите решиха в четвъртък да наложат пълна изолация в столицата Баку и другите големи градове през уикенда, отбелязва ТАСС.

Молдова

В Молдова също бе регистриран рекорден ръст на новите заразени с коронавируса за едно денонощие, съобщи министерството на здравеопазването.

С 264 потвърдени случая за 24 часа общият брой на регистрираните заразени в страната е достигнал 9511.

Активните случаи остават 3730. В тежко състояние са 306 от тези хора, най-малко 27 от които са поставени на апарат за изкуствено дишане.

Осем души са починали в Молдова от коронавируса през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в страната е 331.

В Молдова започна разхлабване на ограничителните мерки миналия месец, когато извънредното положение бе отменено, припомня ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

07.06 2020 в 09:48

Айде 2-рата вълна.

23293

1

Стефан

07.06 2020 в 07:46

Ми, нали там с цветна революция американците на третия тур, при два възможни, избраха тогова. Корона - не корони - това какво ме интересува? Обамката от бараката да се кахъри.