2 години безплатен колеж и предучилищно образование предлага Байдън

OFFNews 08 юли 2021 в 16:56 2337 0

Снимка pixabay

Президентът на САЩ Джо Байдън представи част от мерките в сферите на образованието, детската грижа и здравеопазването от плана за растеж на икономиката Build Back Better, съобщиха от пресцентъра на Белия дом. 

Байдън предложи допълнителни 4 години безплатно образование за всички американци - 2 години предучилищно и 2 години колеж. Според него с тази мярка доходите на завършилите гимназия и получаващите ниска работна заплата ще се увеличат с близо 6000 долара годишно. 

Байдън предложи още подобряване на условията за детска грижа и грижата за възрастни хора, 12 седмици платен семеен или отпуск по медицински причини и др. 

"За да спечелим 21-ви век и за пореден път да водим света, да изградим истинска икономика... трябва да инвестираме в нашите хора“, заяви Байдън.

Все още не е ясна стойността на мащабния "човешки инфраструктурен проект". Според председателя на комисията по бюджета на Сената Бърни Сандърс реформите могат да струват близо 6 трилиона долара. От друга страна, сенаторът от партията на демократите Джо Манчин не иска проектът да надхвърля 2 трилиона долара. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!