16-годишен рани с нож учителка в Италия

OFFNews 29 май 2023 в 17:30 942 0

Снимка pixabay

16-годишен ученик е ранил с нож учителка в град Абиатеграсо, близо до Милано, тази сутрин, съобщи италианската новинарска агенция АНСА. 

52-годишната жена е нападната в класна стая. Според първоначалните данни ученикът е извадил нож и е ранил в ръката и в главата учителката, а впоследствие е заплашил съучениците си с пистолет-играчка. 

Съученик на нападателя разказа, че всички са започнали да крещят. "Обърнах се и видях как размахва нож. Започна да удря учителката отзад - в рамото, в ръката, в главата, без да вика, без да казва нищо, не беше развълнуван,  нямаше емоции", допълни той. Момчето обяснява, че след това е видял как 16-годишният вади пистолет, за който впоследствие се разбира, че е играчка и казва на съучениците си да излязат от стаята.

Младежът е задържан от карибинерите, като според свидетели е бил коленичил в ъгъла на стаята, а пистолетът-играчка и ножът оставил върху бюро пред него. След като е арестуван, е откаран в болница в Милано с леки наранявания.

Директорът на училището Микеле Рафаели заяви, че е планирана среща с родителите на ученика. 

Италианският министър на образованието Джузепе Валдитара е посетил учителката в болницата. Тя е в стабилно състояние. 

"Случаите на тормоз се умножиха след КОВИД пандемията, защото междуличностните отношения, които са от основно значение за образованието, бяха прекъснати", заяви Валдитара на срещата на върха на Пакта за иновации, който се провежда в Милано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!