Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

12 убити и 12 ранени при стрелба във Вашингтон

OFFNews 16 септември 2013 в 22:37 9142 11

Снимка: NBC

При стрелба в един от щабовете на ВМС на САЩ във Вашингтон бяха убити дванайсет души, а още дванайсет бяха ранени, съобщава NBC.

Множество медии съобщават, че най-малко двама нападатели са участвали в стрелбата. Според непотвърдена информация двама от стрелците са "обезвредени", а един - убит. Две от жертвите са полицаи от Вашингтон. Най-малко шест училища в района са затворени. Полетите от и за летище „Роналд Рейгън“ първо бяха преустановени, но след новината, че нападателите са неутрализирани властите вдигнаха забраната. 

В "полесражение" се превърна щабът на Командването за корабостроене и въоръжения към ВМС на САЩ, кйто се намира в една от сградите на Адмиралтейството. В отлично охранявания комплекс работят около 3000 души. Стрелбата е започнала около 8.20 часа (местно време) тази сутрин.  

Първоначално бе съобщено, че жертвите са 8. но по-късно стана ясно, че са 12. Противоречива е информацията и за съдбата на стрелците. По всяка вероятност един от тях е убит, други двама са успели да се укрият. В града тече мащабна акция по издирването им. Полицията препоръча на гражданите да не напускат домовете си. Властите не бързат да характеризират нападението като терористичен акт.  

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!