12 ранени при турбуленция по време на полет от Доха за Дъблин

OFFNews 27 май 2024 в 09:14 1418 2

Снимка БТА архив

12 пътници в самолет на "Катар Еъруейз" са пострадали след силна турбуленция по време на полет от столицата Доха за Дъблин, Ирландия, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес от летището в ирландската столица.

Самолетът "Боинг 787 Дриймлайнър" на Катарските авиолинии се е приземил малко преди 1 ч. след полунощ ирландско време (3:00 ч. тази сутрин бълг. вр.), уточниха от летищната управа.

"Екипи на спешна помощ чакаха самолета на пистата при кацането, като имаше и хора от летищната полиция и протипожарната служба, тъй като получихме сигнал за травми на шестима от пътниците и на шестима от екипажа вследствие на силна турбуленция в турското въздушно пространство", се казва в изявлението на летището на Дъблин.

Преди пет дни самолет на "Сингапур Еърлайнс", пътуващ от Лондон за Сингапур, бе принуден да кацне аварийно в столицата на Тайланд - Банкок, заради силна турбуленция, като 73-годишен британец почина, а 20 души бяха приети в спешно отделение. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    2

    Джендо Джедев

    27.05 2024 в 12:03

    voododoll,

    Ето затова ВИНАГИ, когато съм седнал, съм с колан. Преди 2 седмици летях до Лас Палмас и помолих пътника до мен да си държи колана закопчан. Докато пътуваме в един самолет, дали е с колан или не, касае не само неговата безопасност. Не мога да си обясня кое кара хората да си разкопчават коланите. Като че ли са направени от коприва!

    14048

    1

    voododoll

    27.05 2024 в 11:04

    Тая и миналата седмица пътувах за Германия и Италия и аз толкова турболенция през живота ми не съм минавал. А съм летял стотина пъти вече… по едно време имах чувството че самолета ще се разглоби….
     
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО