Задържаха двама за убийството на свекървата на Нели Куцкова

Юлиан Христов 06 февруари 2014 в 11:22 5574 7

Полицията е разкрила двамата участници в убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова. 

Убийството на 85-годишната Надежда Куцкова стана на 31 декември в дома на жертвата в столичния квартал "Овча купел". Мъжете са я ударили няколко пъти, което довело до смъртта ѝ. Двамата после преобърнали къщата и след като задигат част от вещите в жилището.

Станислав Маламов и Велик Корчев са двамата мъже, които полицията е задържала. И двамата са криминално проявени за наркотици, кражби и грабежи. 

За момента от прокуратурата отказват да дадат подробности кой е физическият убиец на старата жена. 

Най-вероятно утре Софийски градски съд ще гледа мярката им за неотклонение.

От полицията уточниха само, че и двамата са установени дни преди да бъдат задържани. Полицията ги е изненадала при тяхното задържане и това е довело до последващите добри резултати. Не стана ясно обаче дали двамата са направили самопризнания.

Нели Куцкова е съдия в Апелативния съд, говорител на Съюза на съдиите и кандидат за вицепрезидент на Петър Стоянов на вота през 2001 г. В новогодишната нощ свекърва ѝ останала сама вкъщи, а тялото било открито от внука на жертвата Константин. "Аз пръв открих мъртвата си баба. Тя живееше от 5 години в ателието под нас. Щеше да празнува заедно с нас, но беше решила да си легне по-рано и случайно заварила крадците", написа тогава в коментар под статията в OFFNews внукът на убитата жена.

 

Най-важното
Всички новини