Трактори окупираха „Александър Невски“

OFFNews 06 декември 2011 в 11:30 1869 0

Основната част от фермерите прекара нощта в предварително резервирани хотели, но други земеделци спаха в тракторите си. Земеделците протестират срещу намаляването на субсидиите за сектора, заложено в проектобюджета за 2012 година.

Днес земеделците ще шестват без тракторите си - те ще останат паркирани, за да не бъде затруднявано движението на софиянци. Протестиращите заявиха, че продължават да настояват за спазване на правилата и заоставки на министрите на финансите и на земеделието.

По нареждане на Столична община машините ще бъдат паркирани в Синя зона до пл. "Александър Невски". От администрацията на общината обясниха, че според закона за манифестациите и митингите режимът на платената зона ще отпадне. Въпреки това, протестиращите трябва да внесат депозит от 10 хил. лв. в общината, като гаранция за евентуални нанесени щети по инфраструктурата на града.

Също така протестиращите трябва да имат сключен договор с почистваща фирма, която да изчисти след протеста, а на място трябва да има монтирани и химически тоалетни. Общината позволява на протестиращите да продължат протеста в София пеша пред парламента и Министерски съвет.

От 08.00 часа тази сутрин до 18.00 часа утре се забраняват престоят и паркирането на автомобили, както следва: на паркингите на пл. "Св. Александър Невски". В четвъртък - 8 декември, трябва да се освободи частта от ул. "Оборище" между улиците "Г.С. Раковски" и "11-ти август" поради официалното посещение на председателя на Военния комитет на ЕС генерал Хакан Сирен. От 08.00 часа днес до приключване на митингите да забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в двете посоки, по ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски". Шествието днес и утре ще се проведе от 13.00 часа като то ще тръгне от пл. „Св. Александър Невски“ по ул. „15-ти ноември“, пл. „Народно събрание“, бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“ с провеждане на митинг до 15.00 часа извън зоната за сигурност на съответните институции, без да се спира движението по бул. "Кн. Ал. Дондуков" и обратно по бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание" до пл. "Св. Александър Невски" с провеждане на митинг до 17.00 часа извън зоната за сигурност на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови