Два протеста в София след катастрофата, убила две момичета (галерия)

OFFNews 06 юли 2022 в 19:08 5959 5

протест

Снимка Йоана Георгиева

Протест в памет на загиналите момичета при катастрофата на бул. "Черни връх"

Два протеста - на граждани и на таксиметрови шофьори - блокираха движението при кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" тази вечер. Те се събраха на спонтанен протест след жестоката катастрофа късно вечерта на 5 юли, при която с джипа си бившият футболист Георги Семерджиев помете и уби на място две млади жени, рани таксиметров шофьор и избяга. Клекнали на паважа, те почетоха с минута мълчание жертвите.

Таксиметрови шофьори натиснаха клаксоните на автомобилите си, солидарни с 52-годишния си пострадал колега. За щастие, мъжът е само с контузия на главата и след преглед от екипите на Спешна помощ е отказал да бъде приет в болница. Двете млади жени – на 22 и 26 години, обаче загиват. Мощният автомобил "Ауди Q7, превърнат в убиец от водача си, се разцепва на две. Разбитият асансьор на метростанцията вече е опакован с метални ограждения.

Таксиметровите шофьори апелират за справедливост, контрол, отговорност, безопасност и разумно шофиране.

Задържаха бившия футболист, причинил ужасяващата катастрофа с две прегазени млади жени в София

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобилът, през вземането на кръвна проба от задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества (с 50 предшестващи наказателни постановления за нарушения, но на свобода), през валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, до подменените регистрационните табели на колата - иначе спряна от движение. В деня на катастрофата 35-годишният Семерджиев е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.

Разследването продължава и в посока установяването на самоличността на неговата спътници.

Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

Събраните тази вечер на "Черни връх" и "Арсеналски" стотици граждани призовават всички, които смятат случилото се вчера не за инцидент, а за убийство, извършено в резултат на "повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи", да отидат на кръстовището, за да почетат паметта на нелепо погубените млади момичета. Там в този час се трупат букети с цветя.

Протестиращите отправят искания да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този "човек" (самите те го пишат в кавички) да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа; да се предприемат спешни акции срещу всички останали "джигити" с десетки нарушения на пътя; да се предвидят по-строги санкции за нарушителите и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви.

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира катастрофата във фейсбук профила си.

"Катастрофата в София, при която снощи загинаха две жени, е ужасяващо криминално деяние. Искрени съболезнования за изгубените два млади живота! Бруталното погазване на законите и усещането за безнаказаност с години са подхранвани в нашето общество. Трябва да се сложи край на този порочен модел, при който законите за някои са само формалност, а двойните стандарти – обичайни", написа той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

5

Zlatko

06.07 2022 в 21:36

Puhco, преди витаеше едно чувство на безнаказаност, но по време на управлението на БУСТАНа (Б. Тиквата, Цв. Пъпеша и др.) изроди като този започнаха да живеят безнаказано.
За 7 месеца не могат да се изкоренят плодовете на Бустана. Тяхното творение М. Маринов се оправдаваше, че не може да сложи на всеки светофар полицай. И понеже ги няма на нито един светофар, представители на матРиала си карат, както си искат.

7635

4

Marsalis

06.07 2022 в 21:04

Puhco, рашист недоклатен, получовеци като теб са спиращите промяната, глафон. Този път няма спиране пред такива като теб, ще ви смажем, копелете.

-240

2

редовно четящ

06.07 2022 в 19:34

Това нещо няма право да живее! Помните ли оня джигит в Стара Загора, който уби дете с джипа си на пешеходната зона?И колко още ненаказани убийци са на свобода!

7635

1

Marsalis

06.07 2022 в 19:13

Пълно е с такава измет. МВР и курвите от прокуратурата да се задействат. Разкарайте наркоманите и рецидивистите от улиците ни или ние ще ви разкараме, мърши.