Ден 37: Протестът блокира бул. Ситняково за два часа (видео)

OFFNews 14 август 2020 в 20:20 9325 3

И тази вечер, за 37-ми път, протестиращите се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Демонстрантите приемат днешното обръщение на министър-председателя като опит да спечели време и като ход, който не изпълнява исканията им.

"В т.нар. предложения не чухме никаква готовност за вадене на Прокуратурата от съдебната система, нито за машинно и електронно дистанционно гласуване. На практика нито едно от исканията на протеста не е уважено" - заявиха и от "Отровното трио".

Към 21 ч. шествието пое към палатковия лагер на Орлов мост.

Към 21:50 ч. част от демонстрантите стигнаха бул. "Ситняково" и успяха да го блокират. Цяла вечер в района нямаше полиция и се стигна до напрежение между протестиращи и шофьори.

Към 23:20 ч. кръстовището пред Румънското посолство остана блокирано, а за прегради се ползваха велосипеди, тротинетки, кофи за боклук и изкъртен пътен знак. 

Към 23:30 ч. движението на бул. "Ситняково" беше освободено и демонстрантите потеглиха към Орлов мост. Кофите бяха върнати на местата си.

Вижте в стрийма на OFFNews как протече блокадата на кръстовището пред Румънското посолство:

Палатковият лагер край Министерски съвет остава. Снимка: Стефан Йончев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

General Failure

14.08 2020 в 23:36

Жал ки сте. Крес льо овци.

20699

3

Новак

14.08 2020 в 23:03

А те, гербаджиите , май всички са били милиционери. Е и колегата си върна някакви стари спомени. Много спомени и малко мисъл. Ама палачинката се обръща понякога, да знаете.