Областният на Благоевград става зам.-министър, ще го наследи Стоян Христов

OFFNews 07 декември 2022 в 11:57 1972 0

Николай Шушков

Снимка Архив

Николай Шушков

Областният управител на Благоевград Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството със заповед на премиера Гълъб Донев, съобщи правителственият пресцентър.

С решение на правителството Шушков е освободен от длъжността си в областната управа.

Николай Шушков е човек с емблематична роля в митниците - вижте каква

Николай Шушков два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград, а преди това е бил дългогодишен служител в Агенция „Митници“. Притежава богат опит в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна, посочва пресслужбата.

За областен управител на област Благоевград е назначен Стоян Христов - досега главен секретар на областната администрация Благоевград. В периода 2021 г. – 2022 г. е бил заместник областен управител на Благоевградска област. Христов е бил директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ на община Гоце Делчев. Преди това близо седем години е бил служител в общинската администрация на Благоевград. Юридическото си образование е получил в СУ „Св. Климент Охридски“.

Шушков и Христов дадоха съвместен брифинг, на който досегашният областен управител каза, че лично е предложил наследника си. Христов е имал ключови назначения и в четирите служебни правителства на президента Румен Радев, като в три пъти е бил заместник областен управител, а по време на настоящето служебно правителство изпълняваше длъжността главен секретар на Областна администрация – Благоевград.

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на 2 декември от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството бе освободен Захари Христов. Той напуска поста по собствено желание, информираха от правителствената пресслужба.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II