Националният координатор на 'Атака' Светлозар Лазаров подаде оставка

OFFNews 07 октомври 2018 в 18:08 2809 0

Снимка БГНЕС

Светлозар Лазаров беше главен секретар на МВР по времето на управлението на министър Цветлин Йовчев

Светлозар Лазаров подаде оставка като национален координатор на партия "Атака".

Това е станало в петък, обяви пред БНР Лазаров - бивш главен секретар на МВР в правителството с премиер Пламен Орешарски. Тогава вътрешният министър бе Цветлин Йовчев. Главният секретар на МВР подаде оставка на 6 март 2015 г. заедно с директора на ДАНС Владимир Писанчев, ден след като премиерът Борисов поиска това.

Лазаров пое партийната длъжност и стана вторият човек след лидера Волен Сидеров през юни 2017 година. В "Атака" той отговаряше за партийните структури, външнополитическата комуникация и връзката с граждански сдружения.

Светлозар Лазаров бе назначен за главен секретар на МВР по време на кабинета на Пламен Орешарски и зае мястото на Калин Георгиев. Предложението дойде от централата на „Позитано“, а на 5 юни 2013 година президентът Росен Плевнелиев подписа указ за назначаването му. Бившият командос от Специализирания отряд за борба с тероризма бе упрекван многократно от властта за липсата на професионализъм. Серията от атаки срещу Лазаров в качеството му на главен секретар на МВР започнаха след провалената акция на МВР по задържането на барикадиралия се Петко Петков в Лясковец. Тогава от ГЕРБ обвиниха лично Лазаров за смъртта на баретата Емил Шарков и за раняването на трима негови колеги, тъй като бе разпоредил Петков да бъде обезвреден показно от Специализирания отряд за борба с тероризма. Оценките на Борисов за Лазаров варираха през последната година от "един некадърен, отговарял за енергетиката в ДАНС", до актуалното заключение, че "главният секретар на МВР се старае и се справя добре".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II