Левият земеделец от десницата подаде оставка пред себе си

OFFNews 29 март 2017 в 23:02 13428 2

И ръководството на Народен съюз подаде оставка след провала на изборите.

Бившите парньори на Бареков този път се бяха преориентирали към Реформаторския блок, но той взе едва 3,06% и остана извън парламента.

Ръководството на Народен съюз е от най-емблематичните фигури на българската политика, преминали през почти всички партии.

Румен Йончев е председател на Земеделския народен съюз, който членуваше в ЕНП (преди да го изключат), докато Йончев беше депутат от БСП. После левият земеделец от десницата влезе в коалиция с ВМРО и Гергьовден, после пристана на Бареков, но го изостави заради Ковачки.

Светлин Танчев беше от СДС, НДСВ, ГЕРБ и ББЦ - първо от страната на Бареков, после от страната на Ковачки, а накрая на трета страна. Като депутат от ГЕРБ се опита да вкара несъществуващ закон за печат в Държавен вестник.

Явор Хайтов е извършителят на най-успешната заменка в историята. Той замени отдалечни гори в планински райони за 94 декара парцел до Евсиноград на стойност 40 милиона евро.

По времето на Иван Костов Явор Хайтов стана най-младият заместник-министър (на МВР), преди тази титла да му бъде отнета от Делян Пеевски. После беше депутат от ОДС, след това депутат на Бареков, изостави и него, а за последните избори се присъедини към Кунева и Лукарски.

Като водач на листата във Враца изкара вторият най-добър резултат на Реформаторския блок в цялата страна. По-добър от него изкара само другият наскоро присъединил се партньор Борислав Великов в Монтана. И в двете области любовта към реформите и антикорупцията се прояви най-отчетливо в ромските махали.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  17439

  2

  мнение от IP

  30.03 2017 в 08:12

  Уникална държава, уникални кандидат- депутати....

  29217

  1

  Лопе де Вега

  30.03 2017 в 07:38

  Десен земеделец? Е те такова животно нема! По презумпция нашенските земеделци са ЛЕВИ! Такива ги е направил другарят Стамболийски и докато се кичат с мутрата му си остават леви! Срамота!

  Поздрав!
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II