Дончева ще съди Радостин Василев и Тошко Йорданов (обновена)

OFFNews 07 септември 2021 в 09:11 6711 0

Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Това обяви във фейсбук лидерът на Движение 21 и зам.-председател на парламента Татяна Дончева.

"Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно, и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие", казва тя.

Дончева потвърждава, че е разговаряла с депутата от ИТН, както и с още десет от колегите му в парламентарната група.

"Разговор с Радостин Василев съм имала и то, според мен, преди да приключи техния мандат и той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след „Панорама“ по БНТ, по повод на която той се беше обидил на „чалгар“ и на това, че съм казала, че те не стават за министри", обяснява юристката.

Дончева не разбира и защо й са 20-30 депутати, тъй като те не стигали за подкрепа на редовно правителство.

"За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40? Даже за нормално функциониране ни трябват 50 – на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя", посочва тя.

Лидерът на Движение 21 иронизира и схемата, че е предлагала пари на някой за да стане министър. Според нея досега схемата е била обратната - министрите да си 

"Йорданов говореше как тези 500 000 лв. били, за да купуваме Ива Митева и министри и разбрах вече, че за да назначим министри трябва да ги купим – не те да си платят, за да станат министри и да си избият после от кражби дадените пари, което съм чувала досега да е някаква корупционна практика", обяснява Дончева.

Малко по-късно Дончева коментира във фейсбук статус, че целите на Слави Трифонов са да бъде отстранена от политическия живот, а „между другите политици и политически партии да бъдат създадени отношения на подозрителност и недоверие, които да не позволяват постигане на съгласие за каквото и да било“.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II