ДБ свали доверието си от кмета на Красно село, даряват сумата, взета от нея, на SOS детски селища

Надявам се тя да е способна да носи отговорност за поведението си, написа Методи Лалов

OFFNews 24 февруари 2021 в 12:23 7525 1

“Демократична България” оттегля политическото си доверие от кмета на столичния район Красно село Росина Станиславова, съобщиха от ДБ. 

Тя е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма, признават от партията по повод избухналия скандал със средствата по проект "Патронажна грижа" в района. 

Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България” дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища, съобщават още от ДБ. 

Като гражданин и общински съветник очаквам от всеки един човек на публичен пост ясни, категорични и мотивирани отговори за неговото обществено значимо поведение, независимо от коя политическа сила е той. Още повече очаквам такива отговори от хората от демократичната общност, към която се присъединих преди почти година и половина, за което напуснах поста си на съдия в Софийския районен съд с цел да участвам със собствените си усилия за промяната на обществено-политическите порядки у нас, написа във фейсбука си Методи Лалов, председател на групата на ДБ в СОС. 

От известно време наблюдавам поведение от страна на кмета на район "Красно село" Росина Станиславова, което е в разрез с разбиранията ми. Изключително много съжалявам! Надявам се тя да е способна да носи отговорност за поведението си, пише още Лалов. 

P.S. Напомням, че в СОС половината общински съветници получават по 2000 лева месечно за един час работа месечно за уж натоварената си работа в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП. Нещо, срещу което се боря от самото начало като общински съветник и благодарение на което сумата поне беше намалена от 4000 лева наполовина. Коалицията на софрата обаче е постигнала консенсус и продължава да разпределя от тези фондове и по други канали милиони левове годишно. Така се купува комфорт и послушание, завършва Лалов. 

От ДБ настояват за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояваме резултатите да бъдат направени публични. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  9000

  1

  Petio Petkov

  24.02 2021 в 13:17

  Европрограми, сър - усвоява се къде по-малко, къде повече. С петима колеги преди 15-тина години участвахме в подобна операция. Направихме едно изследване, като всеки от нас се включи с по около 60 страници текст. Платиха ни по 10 лв страницата - общо към 3 000 лева. Организаторът прибра 197 000, без даже да си направи труда да редактира 300-те страници. Със счетоводни врътки - командировки, консултантски, хотели, дневни и др. измислени и натаманени разходи всичко си бе абсолютно законно. На фона на подобни истории, красноселската кметица ми изглежда много почтена. А пък като си спомня за едно чекмедже и едни изтеглени и предадени 60 милиона - смятам, че заслужава награда, ако не за честност, то поне за проявена сдържаност в усвояването.
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II