България иска пари от ЕС заради кризата с мигрантите

OFFNews 04 март 2020 в 21:52 2890 2

Снимка МВР - Пресцентър

България ще поиска от ЕС пари заради кризата с мигрантите, стана ясно от изказване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов преди извънредното заседание на Съвета на ЕС в Брюксел.

Маринов уточни, че ще предложи да бъдат отпуснати средства, които касаят окомплектоването на личния състав - за командировки, за укрепване на материално-техническата база и повишаване на мобилността на състава за действие при криза, когато се нарушават външните граници на Европа.

По думите му ситуацията на българо-турската граница в момента е нормална, без съществени промени от последните месеци, с единични случаи на опити за нелегално преминаване, които се отработват от служителите на „Гранична полиция“.

"Там, където в момента е кризата, се събират трите граници – българска, гръцка и турска, това е на 30-40 км от нашата граница. Затова сме със засилена бдителност по отношение на кризата в Гърция и предприехме допълнителни мерки за адекватна реакция в случай на усложнена ситуация", обясниха от пресцентъра на МВР.

В момента нямаме нужда от повече служители на Фронтекс, не искаме да ангажираме техен ресурс, защото той сега е необходим на Гърция. Ние също помагаме на гръцките колеги с кораб, който работи там - в рамките на операция „Посейдон“, и друг кораб, който ще бъде изпратен за съдействие в тази усложнена ситуация, обясни още Маринов.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  15509

  2

  Бухльо

  05.03 2020 в 00:17

  Да не би да е искал да каже, че България навсякъде граничи със свои територии? :)))

  12319

  1

  Чичо ви

  04.03 2020 в 22:57

  "Там, където в момента е кризата, се събират трите граници – българска, гръцка и турска, това е на 30-40 км от нашата граница."

  Един вид - мястото, където Българската граница! се среща с турската и гръцката, е на 30-40к от Българската граница!?!?

  Тоя ще да е от пълните идиоти вече.....
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II