Жителите на Мъглиж се оплакаха на Свиленски, че в общината няма транспорт

OFFNews 13 февруари 2021 в 14:16 1535 0

Алтернативата на управлението в община Мъглиж е коалиция „БСП за България", имаме кандидат професионалист, каза председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на левицата Георги Свиленски при срещите си с местни жители. Той, заедно с депутата Георги Гьоков, посети община Мъглиж, заради частичния вот за кмет на 28 февруари.

„Решихме да участваме в тези избори със собствена кандидатура, залагайки на икономиста – финансист Миглена Филипова, защото е местен човек, живее в Мъглиж, познава проблемите и има решения за тях. Убедени сме, че ще управлява с доверието на своите съграждани“, подчерта Свиленски. Според него информацията, която се получава за Общината е, че има неясно финансово състояние и е от изключително значение това да се промени, местното самоуправление да бъде прозрачно и максимално открито, каквото досега тук не е имало.

„Това, което се случва днес по пътищата в мъглижко, е част от всяка кампания – или ще асфалтират улици, или ще разкопаят други, управляващите целят да заблудят избирателите. За това дава тон самият премиер вместо да управлява държавата, обикаля магистралите и пътищата и по места следват този порочен модел“, коментираха депутатите въпросите на жителите, относно предизборното кърпене.
Според Филипова трябва да се създаде дългосрочна програма, след обществено обсъждане, за изграждане на нови улици и ремонтиране на селската, междуселищната, градската улична и пътна инфраструктура по приоритети. Необходим е пълноценен анализ, дългосрочно планиране и строг контрол при изпълнение на инфраструктурните проекти. 

Граждани поставиха и най-наболелия проблем – липсата на транспорт в община Мъглиж. „За да се реши е необходим синхрон в усилията на институциите и създаване на нова Републиканска транспортна схема, всичко друго е имитация на решение за десетки общини в България“, каза Свиленки, който е зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт. 

Той, Гьоков и кандидатът за кмет обсъдиха празните стадиони в Ягода, Тулово и Мъглиж през всички сезони. По думите им управляващите първо строят недалновидно, а после нямат и политика за спорт. „Преразглеждане условията за ползване на имоти със спортно предназначение - общинска собственост и отваряне на трите стадиона за деца, юноши и млади хора и градската фитнес зала“, планира Миглена Филипова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!