Жените-социалистки подкрепят Радев и Йотова за втори мандат

В последните 5 години те не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха решението си от ОЖС в БСП

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2021 в 16:18 680 0

Безрезервно и категорично жените-социалистки застават зад кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат. Това заяви председателят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова след заседание на Оперативното бюро с областните координаторки.

Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи за подкрепа в кампанията, тъй като вижда в лицето на настоящата президентска двойка единствения безалтернативен народен борец срещу корупцията и защитник на социалните каузи за достоен живот.

От сегашните претенденти за президент и вицепрезидент само Румен Радев и Илияна Йотова се обявиха в подкрепа на протестите миналото лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха своята подкрепа социалистките.

На заседанието бяха обсъдени и политическите задачи относно провеждането на парламентарните избори за 47-о Народно събрание. Както и задачите в подкрепа на листите на Българската социалистическа партия.

Жените-социалистки посочиха и темите, върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са проблемът с домашното насилие, законовата регулация за работа от разстояние, социалните неравенства и цените, инфлацията и доходите. Акцент беше поставен и върху неравностойното заплащане между мъжете и жените, което е сериозен проблем.

"Обединихме се и около няколко инициативи, които можем да организираме онлайн, съобразно пандемичната обстановката, в която се намираме", посочи още Дора Янкова. Тя подчерта, че жените-социалистки са готови да вложат всички сили за спечелване на президентския мандат, както и за достойното представяне на социалистите на тези избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови