Жената на Кристиан Таков втора в листата на ПП-ДБ за евроизборите, Радан чак 5-и

Владимир Йончев 19 януари 2024 в 19:38 17494 9

Доц. Боряна Мусева

Снимка БНР

Доц. Боряна Мусева

Доц. Боряна Мусева, съпруга на Кристиан Таков, ще бъде на второ място в листите на ПП-ДБ за евроизборите през юни.

Вече е почти сигурно, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят с обща листа. Това ще бъде формализирано на 30 март, когато е насрочено Отчетно-изборното общо събрание на ПП.

Никола Минчев ще бъде водачът на листата, след като отстъпи мястото си на ротационен председател на парламента на председателя на ДСБ Атанас Атанасов.

Радан Кънев ще бъде едва на пето място. Следващият му мандат като евродепутат не е никак гарантиран. Ако се съди по сегашните социологически проучвания, които са правени за парламентарни, а не европейски избори, ПП-ДБ имат 4 сигурни места, а петото е на кантар и на Кънев ще му се наложи да води преференциална кампания.

Трети в листата е Даниел Лорер, а на четвърто място е депутатът от Враца Деница Симеонова, която стана известна единствено с пламенната си възхвала от парламентарната трибуна на лидера си Кирил Петков. Тогава тя изрече и станалата крилата фраза "за мене той е просто Киро".

Шести е депутатът Йордан Терзийски, който беше кандидат за кмет на Велико Търново.

Не е определено още мястото на Настимир Ананиев, но със сигурност той ще бъде в листата.

Доц. Боряна Богданова Мусева е преподавател по международно частно право. През 2007 г. придобива образователна и научна степен доктор, а от 2015 г. е доцент. Ръководител на Катедрата по международно право и международни отношения от 2018 г. в Софийския университет. Адвокат в Софийска колегия. Външен експерт към Министерството на правосъдието. Председател на Комитета по гражданско правни въпроси, формат Брюксел ІІа, по време на българското Председателство на Съвета на ЕС през 2018. Учредител на Българската асоциация за Европейско право. Председател на Института по международно частно право.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

10

AlexT

27.01 2024 в 22:00

3. Може би , само Минчев, горе долу, е добре за ЕС парламента..
Пиша горното, и не е лично, но има опастност хора на копейката и нинова, да „представят’ България, Вас ,мен и - всички нормални граждани , като някакви ПРОпутинци, неясен идейно ,объркан НАРОД .....
при НАЛИЧЕТО НА тези, сегашните , КАНДИДАТИ на ПП-ДБ и тяхното БЕЗличие.. от друга страна !!!???

Това на прима виста, с две думи от мен , понеделнишки ...:)

-1395

9

AlexT

27.01 2024 в 21:58

2. ..Така че, изборът на христо иванов е меко казано – неадекватен за сегашната ситуация в Европа и света ....Каква е кандидатката ти, Христо ?? Либерал, консерватор, социалист, произход, ИДЕЙНА ориентация, ит.н..и т.н..
Минчев, изглежда и той , подобно на Гюров / който даваше надежди за добър политик /, се измъква от политиката в България- към Брюксел !? ..Не е дошло още ВРЕМЕТО да се БЯГА от ПП :)..Лорер е среден тарикат- и не заслужава., вече го показа , уви ....
А, Радан ? - писах го ..Да стои ТУК и да спасява ДСБ – иначе, предстои – потоп – с лелките на Атанасов .:), ако въобще , все още, му пука за ДСБ  .. НО и на него,явно, му хареса Брюксел – със заплатите, който той дава ..:))
Сега и днес ни трябват РАДИКАЛИ в Европарламента срещу путинската АГРЕСИЯ в Украйна, не неясни, мътни субекти предложени от Кирчо и Христо иванов ..
Може би , само Минчев, горе долу, е добре за ЕС парламента..
Пиша горното, и не е лично, но има опастност хора на копейката и нинова, да

-1395

8

AlexT

27.01 2024 в 21:57

22.1.2024г
Тези дни се промъкнаха и някакви ИМЕНА на ПП-ДБ, за листата , за Евроизборите ..И там ще бъде една „мазна’ борба ..
Там е съпругата на Таков/ Бог да го прости / – втора в листата ..НИЩО не знаем за нея – ИДЕЙНО или ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ..Сега светът е пред / баналното вече / ГЕОстратегически промени и опасности за мира ..Войната в Украйна и близостта и до нас, е ПО- ВАЖНА от титлите , участието в Граждански и научни организации и т.н...Какво мисли тази жена, КЪДЕ е в коордационната , ВАЖНА , система – ляво, дясно, ПРОпутинци , АНТИ и т.,,н.
Не ни трябват , не само за нея, някакви сладникави автобиографии на мекушави кариеристи, книжни плъхове и т.н....:)) Времената пак са ОСТРИ, радикални ..Същото се отнася и за другата госпожа кандидат – ном.4 , ако не се лъжа ...Там ще се защитават ИНТЕРЕСИТЕ на ЕС, НАТО и БЪлгария, а НЕ научни сдружения с конференции- някакви / ЕС парламента / ..Така че, изборът на христо иванов е меко казано – неадекватен за сегашната ситуация в Е

1000

7

Tsvyatko Kovachev

20.01 2024 в 12:55

калинка моя ...

100

6

Балканец

20.01 2024 в 08:51

ППДБ+ да ме представя в ЕП?

Не, моля!

Това са доказани лъжци и все още неосъдени престъпници.

Изгавриха се с избирателите си и цялата демократична общност в страната, сега се крият като мишоци и си гласуват, каквото им кажат шефчетата от гербдпс.

900

4

Rex

19.01 2024 в 23:54

Изключително голям автогол е да се смъква на 5то място такава изявена фигура като Радан Кънев. Само да припомня че ако не беше Радан целия Реформаторски блок щеше да е още при Боце и нямаше да има нито ДСБ нито ДБ нито ПП-ДБ. Радан беше безупречен през всичките тези години , защитаваше принципни позиции и нито веднъж не се замеси в скандали. Него вероятно ще го изберат с преференции но е голям автогол да се слага след Лорер или някаква си Деница от Враца. Даже Минчев не е по-разпознаваем от него, но да речем че там става дума за някакви квоти при ротацията за председател на НС.

12021

3

bls

19.01 2024 в 20:08

Още докато ми беше асистент, доц. Таков не живееше с жена си и мисля че бяха разведени. В тоя смисъл е леко странно да я наричате "жената на кристиян таков "..

2550

2

alfakentavur

19.01 2024 в 19:55

Люгер Химарс има ли коментар без правописна грешка?

-1600

1

Люгер Химарс

19.01 2024 в 19:46

Друго освен комунистическа номенклатура останали в тази страна?
 
X

Да помогнем на украинските деца!