Жельо Бойчев: Правителство на плаващото мнозинство трудно ще реформира

Ивайло Анев 30 октомври 2014 в 10:30 1776 0

Правителство, което разчита на плаващо мнозинство, ще има големи трудности да прокара сериозните реформи, от които се нуждае България.

Това заяви пред агенция "Фокус" депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Той посочи, че има цели сектори, които са проблемни за страната и за реформите в тях има нужда от мнозинство. По отношение на възможността на левицата да подкрепи ГЕРБ в прокарването на определени политики, Бойчев заяви, че БСП ще бъде ясна и категорична опозиция на очертаващото се дясноцентристко управление в страната.

„Нямаме намерение да подкрепяме ГЕРБ, но имаме намерение да изпълняваме функциите си като народни представители, излъчени от нашите избиратели и да защитаваме техните интереси“, каза Бойчев.

Той обясни, че това предполага коренно различно поведение от това на ГЕРБ в 42-то Народно събрание. БСП ще присъства в пленарна зала, ще има законодателни инициативи, ще ги обсъжда активно, поясни депутатът от левицата.

„Ще подкрепяме управляващите в инициативи, за които считаме, че са в интерес на мнозинството от българските граждани; в останалите случаи ще гласуваме против законодателни промени, предложени от управляващите“, поясни Бойчев.

Той допълни, че с подхода си на конструктивна и ясна опозицията БСП иска да работи за възстановяване на доверието в институциите. Според него, добронамереният тон между депутатите по време на учредителното заседание на 43-тото Народно събрание е показал на гражданите, че досегашният стил на конфронтация и политическо противопоставяне ще бъдат изоставени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови