Жаблянов изхвърчал заради Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2019 в 19:54 5253 0

Стоян Мирчев, БСП

Снимка nova.bg

„Корнелия Нинова свали политическото си доверие от Жаблянов по няколко причини, от които най-важната бе отсъствието му от заседаннието на ПАСЕ, където са били взети важни решения за важни за страната въпроси като Истанбулската конвенция, корупцията в България и санкциите срещу Русия”.

Това заяви пред бТВ Стоян Мирчев, член на ИБ на НС на БСП. Той каза, че след разширяването на състава на Изпълнителното бюро в БСП вече диалогът станал по-голям, а сред новите членове имало и млади, и опитни личности. „Влизаме 4 човека от парламентарната група, за да има по-добра връзка между народните представители и ръководството на партията. Влиза председателят на Младежкото обединение на БСП, което е знак, че се отваряме към младите хора”, допълни Мирчев.

„БСП е единствената прозрачна партия. Парите, които се получават от субсидията, ги даваме за извършване на политическа дейност и за структурите по места”, каза още той. Мирчев допълни, че ГЕРБ има депозити за десетки милиони. „Откъде управляващите финансират своите кампании, след като не харчат от субсидията? Дали кметовете на ГЕРБ финансират кампаниите по места с държавните пари, предназначени за съответното кметство, или управляващите взимат нерегламентирани пари от бизнеса?”, запита социалистът и подчерта, че България е страната в ЕС с най-голяма корупция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови