Зелените влизат в Реформаторския блок, ако им обещаят живот без ГМО и ДС

OFFNews 13 август 2014 в 10:20 7296 28

"Зелените" поставиха 5 изрични условия на Реформаторите, за да приемат поканата за преговори за завръщане в политическия съюз.

Според решение на Националното събрание на партията задължително условие за начало на същинските преговори е РБ да приеме "Зелена демаркационна линия" от следните 5 точки:

1) да се отстоява забраната за ГМО в земеделието;

2) да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване и добив на нефт и газ;

3) да не се допуска изграждането на нови ядрени мощности;

4) да се въведе забрана за ново строителство в националните паркове и в природен парк Витоша (освен на заслони, хижи, водохващания, пречиствателни съоръжения и сгради за управлението на парка). Забрана за жилищно, туристическо и спортно строителство на 2 километра от черноморския бряг в защитените зони по местообитанията от НАТУРА 2000 и в местностите Кара дере, Паша дере и къмпинг Корал;

5) да не се допускат в кандидатски листи щатни или нещатни служители или секретни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Предприемане на законодателни инициативи за лустрация.

Ако петте условия не бъдат приети от Реформаторския блок, същинските преговори няма да могат да започнат. Това ще означава и самостоятелно явяване на Зелените на парламентарните избори, като за целта вече започна събиране на подписи и дарения за регистрация в ЦИК и организация за провеждане на собствена кампания, предупреждават "Зелените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!