Quantcast

Зелените влизат в Реформаторския блок, ако им обещаят живот без ГМО и ДС

OFFNews Последна промяна на 13 август 2014 в 10:20 6531 28

"Зелените" поставиха 5 изрични условия на Реформаторите, за да приемат поканата за преговори за завръщане в политическия съюз.

Според решение на Националното събрание на партията задължително условие за начало на същинските преговори е РБ да приеме "Зелена демаркационна линия" от следните 5 точки:

1) да се отстоява забраната за ГМО в земеделието;

2) да се отстоява забраната за неконвенционални методи за проучване и добив на нефт и газ;

3) да не се допуска изграждането на нови ядрени мощности;

4) да се въведе забрана за ново строителство в националните паркове и в природен парк Витоша (освен на заслони, хижи, водохващания, пречиствателни съоръжения и сгради за управлението на парка). Забрана за жилищно, туристическо и спортно строителство на 2 километра от черноморския бряг в защитените зони по местообитанията от НАТУРА 2000 и в местностите Кара дере, Паша дере и къмпинг Корал;

5) да не се допускат в кандидатски листи щатни или нещатни служители или секретни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Предприемане на законодателни инициативи за лустрация.

Ако петте условия не бъдат приети от Реформаторския блок, същинските преговори няма да могат да започнат. Това ще означава и самостоятелно явяване на Зелените на парламентарните избори, като за целта вече започна събиране на подписи и дарения за регистрация в ЦИК и организация за провеждане на собствена кампания, предупреждават "Зелените".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2014 в 00:58

1 и 3 и Зелените ми загубиха гласа.

13.08 2014 в 16:57

Гласувам за Зелените с две ръце. Точно това исках да видя от тях. Ако на предишните избори не бяха излезли от РБ, нямаше да гласувам - за Кунева НИКОГА ! Но сега е ясно ! Естествено мързеливците, дето не им се чете , за да получат повече информация за това, което заплашва живота на земята, са сред отрицателно коментиращите .

13.08 2014 в 16:55

Ау, забрана на ядрената енергия? Друго нещо?
А забрана на автомобилите?
Аз лично предпочитам кон да яздя, ама може и магаренце с каручка...

13.08 2014 в 15:58

24 - Ти се научи да четеш и да пишеш глупендер, че не дай Боже и детето ти може да се покатери на такъв стълб ! Идиот, никога ли не си чувал, че има правила за обезопасяване особено от токови съоръжения, аз ли да прочета, ти прочети колко наредби, правила и закони не са спазили, на десетки места в България не само там ! Тъпанар, ей от такива като теб държавата ни е на този хал и от такива като теб ще живеем само на бетон !
А и да ме наричаш селянка, това е чисто и просто твой явно тежък комплекс...

13.08 2014 в 15:20

Blenda - типичната проста селянка озлобена от медийната действителност. Прочети още малко черна хроника и към загиналите щъркели добави - децата на пътя, кучетата в града и всичко под колонката. Предлагам на всеки стълб доброволец да пази щъркелите за да може догодина Blendeto да не прочете такива тъжни новини... Прости, прости и разбалансирани хейътъри навсякъде...

13.08 2014 в 15:16

За Зелените гласувам и със всички точки съм съгласен, ама 5 е супер глупост. Ония другите могат да кажат да не се назначават хора участвали в европейски проекти. Борбата с ДС не може да се случи по този начин.

13.08 2014 в 15:12

Бъдешето на българското земеделие е в био производството! Био се купува нвсякъде и е по-скъпо от ГМО, което уврежда дори и почвата! Съгласен съм със Зелените в случая за 5-те точки! Мисля дори че това са задължителни условия, за да управлява дадено правителство!

13.08 2014 в 14:56

Брево!! мисля, че ако тези 5точки се спазват държавата ми ще потръгне само напред!

13.08 2014 в 14:34

Ей Боклуци долни от ПП Зелените, къде сте в проблема, който потресе държавата, че някаква си енерго фирмичка избива ята щъркели, че не спазили с 10тина години законите и не сложили каквото трябва ....ВИЕ КЪДЕ СТЕ БЕ КЕЛЕШИ, ПАк ли за пушенето ще говори тоя боклук Сашко, вместо да свърши нещо "ЗЕЛЕНО", хуманно, нормално !

13.08 2014 в 13:56

До Марина.
Това което правиш е ужасно, знам че ти не си виновна а са те подвели но не поставяй детето си в Риск !
Казвам го с най-добри помисли.
ГМО храните не са вредни от само себе си. Прочети малко научен материал от някои водещи медицински университета.
Много е тъжно че хора с добри намерение попадат под "зелената пропаганда" защото знам че всички неща ги правиш с добри намерения, но както се казва "Пътя към ада е послан с добри намерения"