Зелените в Европарламента: Българи, борете се за оставка, премахнете корупцията

OFFNews 13 август 2020 в 16:41 7300 3

Европейската зелена партия подкрепи протестите в България и призова да се борят за нови избори. 

Зелено движение, част от коалицията Демократична България, разпространи изявление на Томас Вайц - съпреседател на Европейската зелена партия, в подкрепа на протестите за оставка и нови избори в България.

В него се казва:

"Казвам се Томас Вайц и съм съпредседател на Европейската зелена партия и член на Европейския парламент. А това е моето съобщение към протестиращите по улиците на България. Това е съобщение в подкрепа на всички природозащитници, на всички прогресивни граждани, които протестират срещу това правителство, което е силно подозирано в корупция и взаимодействия с мафията. Борете се за нови избори, хора! Това е най-естественото нещо в една демокрация. Ако гражданите изгубят вяра в правителството, то изборите са решението. Но, дори още по-решаващото нещо, е да се погрижите за вашата правосъдна система. Това е един от основните стълбове на обществото ни. И няма никакво значение коя политическа партия движи страната, ако правосъдната система не предизвиква доверие в хората. Затова, оправете проблема, създайте независима правосъдна система и премахнете корупцията от страната си. Направете нови избори и нека гражданите да избират кой да ръководи тази държава в бъдеще."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

13.08 2020 в 22:32

Бъркаш комунисти с либерали. Аз съм по-скоро център-дясно и в момента повече се припознавам с партиите, които изброи като "леви". Повече, не изцяло.

Причината за това е в пълния парадокс в българския политически живот. От една страна, комунистите вкарват плосък данък, което е волята за капиталистите. После капиталистите вкарват увеличения на минимална заплата и пенсии, което е волята на комунистите.

И всички са БКП или отпреди, или отскоро.

Крайно левите либерали с 64 човешки пола са досадни, но това е проблем за свръх-развити нации с нормални заплати, пенсии, пътища, без страх от конфискация и мутренизация на бизнеса, и т.н. Тук в момента се борим за твоето право да си свободен и достоен човек, не за друго. А ти ако си говедо независимо коя партия е в парламента - все ще си в тинята.

12422

2

biol

13.08 2020 в 21:27

Да България е съюз на две партии- ДЕОС( либерали) и зелените
Двете партии са крайно левия спектър в ЕС, но в България се представят за десни,... Да бе никой не знае коя е Мария Бойкикева.
Пореден път когато комунистите обсебват дясното пространство

10372

1

elbarbudo

13.08 2020 в 17:56

С две думи - оправяйте се!