Защо Петков, Василев и Денков отказаха да бъдат министри на Слави

Александра Маркарян 12 юли 2021 в 14:11 30978 0

Снимка БТА, архив

Кирил Петков

Защо харесаните от Слави Трифонов служебни министри са отклонили поканата му да бъдат номинирани в редовния кабинет?

Обърнахме се с този въпрос към Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, след като лидерът на "Има такъв народ" публично заяви, че те са му отказали.

В отговора от трите министерства се казва:

"В министерствата на финансите, икономиката и образованието и науката постъпиха запитвания във връзка с отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“ (ИТН). По този повод министър Асен Василев, министър Кирил Петков и министър Николай Денков коментираха следното:

Асен Василев, сн. БТА, архив

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

Проф. Николай Денков, сн. БТА, архив

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови